söndag 9 september 2012

Här vajar den persiska kumminen...

...tillsammans med ruccolan som gått i blom. Mitt behov av att vara självhushållande av just den där kumminen visade sig vara mindre än jag trodde i våras, då jag sådde den. Nåja, tid finns ju fortfarande att skörda och laga något persiskt...

Jag är inte så lyckosam vad gäller att odla ätbarheter. Bönorna blev riktigt misslyckade och tomatplantorna ser skrala ut. Förvisso frodas grönkål och brysselkål tillsammans med persilja. Men annars är det inte så roligt i köksträdgården. Fast gläds åt de pyttesmå ringblommorna som är sådda av frön som jag fått från AoT's fröbibba. Så söta. Måste plocka frön till nästa år.

I pallkragetornen växer också gurkört. Har fått rensa bort en del, för den tog över helt ett tag. Fortfarande givmild med sina vackra blommor. Lockande för insekter.

En av pallkragarna har fått besök av floxen (Phlox paniculata 'Sherbert Blend), som växer i planteringen strax intill. Lutar sig tungt över krasse och annat. Rätt vackert mot den mörka kålen. Men oj vad matglada gäster äter på mina grödor. Suck!

En zinkbalja med penséer finns också här. Efter nedklippning bjuder den nu på en andra blomning. Lite vårkänsla såhär på sensommaren.


4 kommentarer:

 1. Odla grönsaker är inte alltid så lätt, vädret styr rätt mycket, jag tycker att det har varit ovanligt knepigt i år. Ser vackert ut ändå på dina bilder!
  allt gott/Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   (Återkommer ang fotokurs... lite knepigt att få till det i höst, men ska försöka ändå. Mailar dig.)

   Radera
 2. Du har ungefär samma erfarenhet som mig av det ätbara! Jordgubbarna ruttnade bort, Salladsärterna, som i sig blev jättefina har fått larver, så de är inte roliga längre. Majrovorna blev alldeles för många och fick förväxa.
  I år har det knappt blivit någon gurka heller, som vi brukar få så gott om. Vet inte varför, om det inte är så att majrovorna, som delat bädden med gurkan, helt enkelt utnyttjade för mycket av näringen.
  Tomaterna, som jag sådde av frön från fröbibban, fick för lång kall period i uterummet efter utskolningen. De stod och stampade väldigt länge. De har precis börjat få kart. Det är väl ett tiotal små som mognat hittills. Vi får nog äta gröna tomater framöver! ;-)
  Men trots allt så är det ROLIGT med egenodlade grönsaker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det är ju det som gör att man inte ger upp. För inte ger vi upp, eller hur? Det är härligt att kunna gå ut och plocka lite ditt och datt. En känsla som inte går att ersätta med att handla detsamma. Men nästa sommar, ja, den blir ju helt klart bättre... =o)

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...