onsdag 23 april 2014

Jag tror fel

Jag har lagt ut gift, jag har plockat och plockat och... tror nästan att jag plockat dem alla, men jag tror fel. Vet inte om just snäckorna är de glupskaste, undrar om de där åkersniglarna inte är värst ändå. Mördar? Spanjorer? Inte setts till. Med tillägget än, för två sågs spankulera omkring här i trädgården förra sommaren.

Jag tror att jag tar en vacker och harmonisk bild på kungsängsliljan, som lyser vit där under rosenbuskarna. Jag tror att jag kommer att vila blicken, njuta och känna frid. Jag tror fel. Det enda ögonen ser, då jag kikar på bilden nu, är...

...denna rackare, liljebaggen. "Bli kvitt liljebaggar!" Så lyder en bloggrubrik som jag finner då jag söker. Intressant. Länk!

Jag kan inte låta bli att tänka på stekta ägg då jag ser dessa tusenskönor. Nej, jag vet inte, jag är inte riktigt förtjust, även om stekta ägg annars gillas. De vita pärlhyacinterna ser trötta ut. Jag tror - helt rätt! - att jag ska stoppa något annat i krukorna. Vad? 

Dessa vita (!) primulor fyndade jag på växtloppis förra sommaren. Trodde jag. Då. Nu vet jag annat, men de är ju rätt söta ändå.

 Inga myror än på pionknoppen. De är nog snart där. Tror jag.

Jag tror att jag reparerar den runda gräsmattan, då jag sår, göder och vattnar. Koltrasten vet bättre och njuter såväl frukost, lunch som middag på denna gröna "tallrik".

I trädgården kan jag hoppas och tro, men sällan riktigt veta. Jag kan ana och nästan förutspå, men säker är jag inte. Det är på gott och ont. Mest gott, tror jag. Ja, tror mig veta.

14 kommentarer:

 1. Precis så är det, man är alltid steget efter. Stör mig just nu på liljebaggarna som redan är här och så svåra att få fatt på. Vinbärssnäckorna är heller inte roliga. Åkersniglar kommer med mycket regn, osv. Bäst att blunda emellanåt för det som stör.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm ibland måste man blunda, låta blicken vila på det vackra. Men med tanke på hur mycket sniglarna förstörde förra året så försöker jag så gott det nu går. Får vara nöjd med det.
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Så fina slutord. Stämmer precis!

  Inga sniglar i trädgården ännu. Har dock mött några på morgonpromenaden. Trädgårdssnäckorna hamnar ibland på hönsmenyn. Beror på vilka hönor jag har. De har olika smak.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Skönt med snigelfritt, hoppas det varar!
   Låter så härligt med dina hönor... =o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Jag gillar verkligen dina inlägg!!! Du skriver så fantastiskt trevligt och tänkvärt och fina bilder. Jag blir glad!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Tack, tack! Nu blev jag riktigt glad av att läsa din snälla kommentar. =o)
   kram
   Katarina

   Radera
 4. Prova med att strö "Myrr" under liljorna för att bli av med liljebaggarna, det har funkat här!
  För visst blir man arg och ledsen, när diverse kryp äter upp ens fina blommor och grönsaker! Sen tycker ju jag att sniglar är så otroligt äckliga, också...
  Ändå är trädgården definitivt mest till glädje. Eller?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Tack för tipset, det ska jag prova.
   Instämmer, ja, och sniglarna är inget roligt, tillhör inte trädgårdsglädje precis. Men annars är det mest glädje därute, jovisst är det så!
   kram
   Katarina

   Radera
 5. Vi kan fundera, planera och tänka ut men i slutändan gör trädgården och dess innevånare precis som de vill. Det är det som är tjusningen med alltsammans - tror jag!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt resonerat... ..och slutsatsat :) Och vad var det jag läste och var nånstans var det? Det var ju så bra. Det där med liljebaggar. Det var nog en blandning mellan tabasco och vatten som vattnades under liljorna. Har jag tur var det INTE i det svarta näthålet utan bland mammas i en plastficka, ordentligt samlade klipp över skadedjursbekämpning. Jag har redan klämt 3. De små, 3-20 mm långa bruna sniglarna har jag inte kunnat ta mig ner och leta efter. Men de finns där!! Det har jag sett. De tar gärna tabberas på påskliljor tex. :(

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   O tack för tipset om tabascon, ska provas! Åkersniglarna kan verka harmlösa, men oj vad de kan sätta i sig... Grrr.

   Carina, jag kan fortfarande inte kommentera dina härliga inlägg på din sida. Försökt flera gånger.

   kram
   /Katarina

   Radera
 7. Det är både glädjeämnen och sorger, det här med trädgård! Är det inte rådjur så är det smådjur. Men visst är det väl mest glädje i alla fall? De där små missödena glömmer man fort när blommor slår ut, och väldofter sprider sig runtom i trädgården. Sen tycker jag att det är toppen att liljebaggarna är knallröda så att man hittar de så lätt...tänk om de vore gröna....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, mest glädje, absolut mest glädje. Ja, och instämmer: Tänk om de vore gröna... Plötsligt tacksam för det röda =o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...