onsdag 13 september 2017

Tjocktröja med bara fötter.

Det är lite kyligare nu, luften känns annorlunda än nyss. Solen kan förvisso värma, men grundtonen är en annan. Det är bara att "gilla läget" även om det alls inte riktigt gillas eller... iallafall känns för tidigt, för snart. Men så är det som det är och tillvaron nu, när ljuset leker med skugga, sol växlar med regn och tröjan åker av och på. Solglasögon och regnjacka. Tjocktröja med bara fötter. 

På det rostiga bordet står en rostig skål fylld av en liten kärleksört - Hylotelephium 'Betram Anderson'. Skålen med sitt innehåll är tung, men formen andas lätthet. 

Rosten talar väl med de grågröna tonerna.

Snart blir tillvaron här mer rosa.

Jag lämnar bordet och går in. På matbordet en trädgårdsbukett. Solstrålar genom fönsterglas...

Solväder blev till gråväder blev till regnväder. Ihållande. (Bronsfänkål - Foeniculum vulgare 'Rubrum')

Regndans. (Blodtoppar - Sanguisorba)

Besöker vackra Mölle, plockar slånbär.

Egentligen lite för tidigt att plocka, de ska helst ha smakat på frosten. Nåväl, löser det genom att stoppa dem i frysen innan jag gör sirap: Samma mängder (rymdmått) av bär och rött vin vilar sedan några dagar i rumstemperatur. Sedan sila, värma - ej koka - och smälta farrinsocker däri. Jag har inte gjort detta förr, men sirapen sägs vara mycket god till sött som pannkakor och glass, men också till ost.

Gråväder igen. Stillhet på Öresund.

Så blev det en ljummen kväll. Gäster kom och vi kunde sitta ute. Jag kunde inte låta bli att leka med maten, så fick havskräftorna varsin liten bukett att hålla i klon.

Blommorna på tallriken är ätbara (gurkört och vildfänkål). Valde inte krassen, för den hade blivit lite väl stor just här. (Tropaeolum majus 'Milkmaid') 

Trädgården i ljus och skugga. Båda behövs.

Jag tröttnar inte på att betrakta denna lek. Nu lyser något, medan annat är i mörker. Så förändras tillvaron, kanske genom molnens vandring eller trädgrenars rörelser. Ja, och tidens gång, för solen är lägre nu och kvällens mörker anländer tidigare.

En liten bukett i loppisfyndad vas. Sen sommar...

...och tidig höst. Både och. Till gårdagskvällens hundpromenad togs strumpor på. Åh så skönt!
5 kommentarer:

 1. Så stillsamma och vackra bilder...ja hösten är magiskt vacker. Tyvärr har både denna sommar regnat bort och det fortsätter att regna, lite trist. Nu hoppas jag oktober kan leverera sol och klara höstdagar :)
  Kram från Titti och ett tråkigt Blekinge

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder du tar, väldigt inspirerande. I synnerhet gillar jag dom med regndroppar. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
 3. Kontrasternas tid. Även här har strumpor plockats fram till stövlarna, men inomhus är det barfota som gäller ännu.Ljuvliga, ljuvliga bilder som så väl talar höstens språk. Vackert. lugnt, fuktighet, mättade färger. Nej jag sörjer inte sommaren utan välkomnar nästa fas. Hög luft, skörda, göra kransar, plantera höstväxter, äta mig mätt på tomater i växthuset, flytta perenner.
  och svepas in i tjock morgondimma. Jag gillar´t!
  Slånbärssirap låter mumsmums! Jag kopierar helt enkelt receptet och hoppas jag kommer i närheten av några buskar så småningom. Får åka en bit för att hitta dem.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 4. a wonderful combination, the rusty bowl and the gray-pink blossom.

  Kind regards

  hanna

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...