onsdag 9 maj 2012

I väntan på regnet...

...som enligt prognosen skulle infinna sig igår kväll, men som ännu bara gett några små droppar, gav jag upp. Vattenspridaren sattes igång. Molnen kom, men ersattes av sol, som försvann för nya moln, som ersattes av... Inget regn än. Hade behövts i trädgården där mycket vill upp, bli större och visa färg.

I mitt lilla lundparti i vardande är vårärten (Lathyrus vernus) nästan självlysande. De vita stänken i bakgrunden? Det är päronträdets blommor som nu drösslar och täcker gräsmatta, planteringar och damm.

I lunden finns en liten uppstammad barrbuske. Från början något litet grönt till jul att ställa på trappan, men då den efter helgerna kasserades och slängdes i en hög med jord och kvistar, ja, då slog den rot, piggnade till och levde vidare. En riktig kämpe. Nu uppstammad och står i lunden. Även den klädd med päronträdets vita blomblad.

I detta lundparti i vardande glädjs jag åt en pingstlilja, som växer strax intill torvblocken som snart - hoppas jag - ska komma till användning vid/i dammen. 

Här finns också tulpanen 'Spring Green' som är en favorit. En kvist från det närliggande päronträdet skymtar.
 

Gullvivorna sträcker sig mot ljuset och blir klart gula i solskenet. De växer nära den lilla uteplatsen tillsammans med andra vårblommare i gult och vitt. Även lite lila kan anas på bilden, det är violer.

I planteringen, som som möter den lilla uteplatsen och har köksträdgårdens pallkragar som rygg, har nu ramsen börjat visa sina vita droppar. På bilden syns också liguster och trädgårdsirisens blad.

I grusträdgården har lavendeln tagit riktig fart. Klippte den - förmodligen - alltför hårt förra våren. I år låter jag den få vara ifred. Tid för vila och tillväxt.

Flera aklejor visar blommor, här en av favoriterna som blir allt gracilare ju längre blomningen varar. Återkommer med bilder sedan.

I väntan på ett regn som inte verkar komma blir det då dags att slå på vattenspridaren. Precis när jag slutar faller några droppar från den grå himlen. Såklart. Dock, blir inte mer än några droppar. Än. Svågern säger att det ska regna imorgon. Får väl se. Hursomhelst har varken jag eller växterna SMHI att tacka för "regndropparna" på nedanstående bilder. Det är - förutom tulpaner - trädgårdsstormhatt, perovskia och vit bolltistel som duschar. 


2 kommentarer:

 1. Även här behövs regn. Det kom nyss några droppar, men det räcker inte alls.
  Droppbevattningen gör sitt, men det finns många andra ställen, där det är torrt!
  Den där gammeldags pingstliljan, med sin smala orange kant, är den allra vackraste. Här finns också några gamla sådana.

  Kram/Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kom då regnet igång till slut. Mildväder ändå, så det råder verkligen växtkraft därute.

   Pingstliljan, ja, visst är den underbar! Vill så gärna ha fler av den... ska nog googla och se vad jag kan finna. Ja, den som söker sägs ju... =o)

   Ha en riktigt go dag!

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...