måndag 2 december 2013

1:a advent... och känsla av vår!

Blommig fredag bjuder upp att skildra 1:a advent. Inomhus tänds snart det där första ljuset av de fyra. Inomhus kan stämning skapas med ditt och datt. Utomhus, i trädgården då? Hur är det med känslan av 1:a advent? 

Suddigt! Bilden menar jag. Minnet är rätt klart. Det var då det, 1:a advent förra året. Ett inlägg från den 2 december 2012 visar en trädgård klädd i vitt. Röda "adventskulor" hänger i päronträdet. 

Kikar ut, det som var då är inte nu. Rätt mycket grönt fortfarande. Känsla av vinter? Nej! Känsla av... 

...vår. Nästan så verkar en del tyckas tro, bland dem hallonbusken, fikonet och blåregnet.

Ser mig omkring, blicken söker efter adventsstämning. Busktomaten röda "kulor" är lite juliga sådär. Solen lyser och jag låter krukan med sitt innehåll stå kvar därute. Skörda tomater på 1:a advent? Kanske senare ändå. Jultomtar, jultomater. 

På kvällen, nja, seneftermiddagen, anländer mörkret. Ljusen tänds och då jag promenerar omkring här i kvarteren lyser adventsstjärnor och adventsljusstakar från många fönster. En del väljer traditionellt med trä och strån och orange papp, medan andra väljer det mest moderna, ofta vitt och kanske silver. Många där mittemellan, liksom verka tager vad man haver och så blir det som det blir. Hursomhelst så ser det vackert ut där det lyser i mörkret.

God 1: a advent!


Fler inlägg på temat 1:a advent, se här!


12 kommentarer:

 1. Ja, sånn ser det ut her også. Det ligner mer på vår enn vinter akkurat nå. Flott bilde av snø og røde julekuler!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det är väl inget fel på mildväder, men risken är väl att det sisådär plötsligt fryser på och då undrar man ju hur de som trott det våras kommer att må...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Så fint med röda julkulor i trädet.
  I Boden kallar vi sådana för 'pumlor'.
  (En pumla flera pumlor.)
  Ha det gott, hoppas ni får lite snö framåt jul i alla fall, vi har redan så mycket att vi klarar oss resten av året, vi hade gärna delat med oss av snön om det hade gått.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Pumlor, en pumla flera pumlor... Språkkunskaperna växer, det här var helt nytt för mig =o) Ja, o gärna lite snö i december, vore fint. Kanske ligga till januari. O sedan tiiiiidig vår. Om man får önska...
   Ha det gott!

   /Katarina

   Radera
 3. Visst är det skillnad i år jämfört med förra alltid! Men det är samtidigt skönt att slippa några veckors jobbigt vinterväglag. Fast några små flingor till jul hade jag nog velat se.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm håller med. Lite dubbelt det där, lite snö till julhelgen, men vindstilla och sol. Såklart. Inte skånskt snöoväder med drivor. Såklart. O sedan tidig vår. Såklart. Dream on, dream on...
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Så fint med pumlorna i trädet. Vilket kul uttryck Hans just lärde mig!
  Det är ren nostalgi att se ditt fina hus förresten. Det påminner så mycket om det gamla engelska radhuset jag hade när jag bodde i Helsingborg. Åhhh...

  Ha en fin tisdag!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =oP Ja, kul att lära nya ord... =oP
   Nostalgitrippar kan vara rätt härliga, eller hur?
   Fortsatt go tisdag, snart onsdag...
   kram
   /Katarina

   Radera
 5. Adventsstämning ute får vi allt leta hur mycket som helst känns det som Tur att man kan fixa lite sånt inne i alla fall.
  ha en fin vecka snart är de andra advent
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte känns det som december.... eller det kanske det gör ändå, skånsk december med regn, rusk och storm. Instämmer, vi får skapa stämning inomhus.
   Ha det gott du också!
   kram
   /Katarina

   Radera
 6. Ja, så var det verkligen - en känsla av vår :) Så fint med de röda kulorna i trädet. Ska nog ta och härma det och hänga upp några i körsbärsträdet.

  Trevlig kväll!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Gör det! Passar ju perfekt i ett körsbärsträd =o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...