onsdag 18 juni 2014

Nu blommar päronträdet!

- Nu ljuger du allt! Det är förmodligen det där Samvetet, som genom den Inre Dialogen försöker få mig att välja den Rätta Vägen... Mm, nja, njo, jo, det gör jag. Ljuger alltså. Men bara litegrann och alldeles lagom mycket, försöker jag i en förhandling där motparten inte riktigt vill ge sig. Avsaknaden av "det i" kan väl inte vara den allvarligaste av lögner, mitt argument sågas direkt och jag tvingas lyssna på en lång harang av anklagelser om falsk marknadsföring, att jag faktiskt lurar eventuella läsare av detta inlägg. Oj då. Bäst att ställa tillrätta. Kanske, som är brukligt i pressen, göra ett sådant där litet tillägg som knappast syns och märks, men som ändå finns. Som här: Nu blommar det i päronträdet! Och det är alldeles sant, jag lovar. 

Nu tillbaka till själva inlägget. Bilder från alldeles nyss. 

Honungsrosen - Rosa Helenae hybrida (tror jag det är) - klättrar i päronträdet. Flera blommor och än fler knoppar.

Det är vackert! Den skira rosen vävs ihop med grönskan tillsammans med den mörka stammen och grenverket.

Rosen slingrar sig runt stammen och möter kermesbäret.

Blommorna växlar i vita-gula-aprikosa toner.

Trädet och rosen, de är vackra tillsammans och även om rubriken inte är alldeles sann, är den heller inte en absolut lögn. Tänker jag.




20 kommentarer:

  1. Tack för rolig läsning och fina bilder!

    SvaraRadera
  2. Så vackert! jag förstod precis vad du menade innan jag öppnade dit inlägg. Både mitt plommon och äppleträd blommar:) Kanske ska tänka mig för vad det blir för rubrik då:)
    Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är de vackert med de blommande fruktträden... Vad kommer du att skriva? Ja, denna rubriksättning kommer jag att följa med spänning, ha ha =o))
      kram
      Katarina

      Radera
  3. Så underbart! Jag längtar tills min honungsros slår ut, kanske om en vecka. Den är planterad vid ett halvdött hagtornsträd. Jag hoppas att den ska fylla hela trädet inom kort. Sen ska jag njuta av den varje minut. Härliga bilder du visar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Låter som den där rosen verkligen kommer att ge trädet liv! Härligt!
      Ha det gott!
      /Katarina

      Radera
  4. Du är så finurlig och underfundig i din text och bilderna är så fina. Här svingar sig inte honungsrosen ännu, men den får gärna sätta fart när den vill gärna med en rejäl nacksving så den når äppelträdet. Blommar gör den dock den ett par dagar tillbaka.
    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! =o)
      Det tog ett tag för denna ros att nå grenverket, den blev mest till långa lianer, som föll över planteringen. Men nu, äntligen. Ja, så hoppas din sätter fart...
      Allt gott!
      /Katarina

      Radera
  5. Hei! Den er så himla vakker. Rosa og pæretreet kler hverandre så fint. Her vokser den langs med en lang jernstang og det er ikke fullt så fint, men den har utrolig med knopper. God junikveld! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, den är vacker i trädet, men säkert också hos dig. Hoppfulla knoppar lovar än mer =o)
      Ha det gott!
      /Katarina

      Radera
  6. Så vakkert det blomstrer i pæretreet ditt! Det er flott å se på når rosen klatrer oppover treet.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det ger det tunga trädet en lätthet, tänker jag.
      Allt gott!
      /Katarina

      Radera
  7. Så otroligt vackra bilder på en underbart näpen ros! Borde inte ha gått in här ;), nu blir jag ju ännu mer förlorad i roskärlek! Tänk att ha ett så gammalt päron- eller äppleträd så att det skulle palla en roskompis. Det drömmer jag om!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Det kan vara farligt att vandra in hos varandra såhär... Jodå, talar av egen erfarenhet =oP Nya drömmar skapas och en del blir till verklighet...
      Allt gott!
      Katarina

      Radera
  8. Men visst är den underbar! Jag har också en honungsros (dock en 'Lykkefund' men den är lika vacker) i ett gammalt päronträd som kastar sig vilt ut åt alla håll och kanter. Jag håller med dig - päronträdet blommar!! Har tre honungsrosor till...på mina 650m2:-) Går inte att motstå!
    Ha en ljuvlig och rosendoftande midsommar!
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är lite osäker på exakt vilken det är jag har.. Bildgooglar på 'Lykkefund' och den är ju rätt lik. Ja, blir osäker. Hursomhelst vackra är de! Tre till på dina kvadrat, oj! Jag har en till i rosenhäcken... Men när du säger det så... skulle jag nog kunna få plats med.. =oP
      Tack och detsamma önskar jag dig: Ha en riktigt härlig midsommar!
      kram
      Katarina

      Radera
  9. Denna älskade ros, den är underbar och som den svingar sig iväg! Vad fint det var med päronträdets mörka stam tillsammans med blommorna.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja, det blev vackert ihop. Precis som det skira, söta, kan behöva det där tyngre och mörka ibland...
      kram
      Katarina

      Radera
  10. Blommar gör det oavsett vem som blommar. Honungsrosen är så vacker när den får klänga fritt som i ditt träd. Träden får en andra blomning. Klart man vill ha det. Doften lär vara underbar - har ingen egen ros... ..ännu :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är nog det där med att den får klänga fritt, göra lite som den vill, som bidrar till en del av tjusningen. Sedan tycker jag att sådant som blommar behöver grönska därtill, så päronträdets insats ska inte underskattas =o))
      kram
      Katarina

      Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...