onsdag 6 maj 2015

Solen kvittrade och fåglarna sken

Jag blev tvungen att springa till bussen. Igen. Men lusten att ändå hinna med en kort runda kunde inte motstås. Solen kvittrade och fåglarna sken. Eller hur det nu var. Hursomhelst, så hann jag med bussen för inte missa tåget, som gjorde att jag kom i tid till mötet. Nu på hemväg. Jag bläddrar bland bilderna och ser päronträdets blomning med grannens björk som bakgrund. Blå himmel där och då.

Nedanför fruktträdet ett hav av grönska. Brunnävorna har också börjat blomma, men det är framförallt tulpanernas tid nu.

Nere vid dammen, kungsängsliljor. Till höger skymtar gräsmattan som är "under behandling".

En annan vinkel. Även här brunnäva i blom.

Morgonsolen leker.

Jag börjar få riktigt bråttom, men på vägen gör jag ändå ett litet stopp vid rosenhäcken. Kungsängsliljor samsas här med fänrikshjärtan.

Sockblomman nästan drunknar under flocknävornas och aklejornas bladverk. Utanför bild, strax ovanför, ett virrvarr av rosornas grenverk...

...som syns här. I mina ögon är det något speciellt med vårblommorna bland detta. Här några mörka tuplaner, men...

...ser nu att en tulpan verkar huka sig under den tjocka grenen. Jag får lust att hjälpa den till ett bättre läge. Tåget tuffar på... Solen lyser fortfarande, det kan bli en fin kväll.

6 kommentarer:

 1. Bilderna är en fröjd för ögat, tack för titten. Vilken tur att du hann med bussen:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o))
   Ja, och som tur är ligger busshållplatsen rätt nära, pust!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Härlig läsning om din tur, glad att jag får följa med. Det är faktiskt min drivkraft nu. Känner det när jag vandrar runt bland växterna på åkern att jag vill vara där, alltså verkligen VARA där. Tur att du hann med bussen så att du hann med tåget - så att.... Hoppas solen sken på din trädgård och din kväll.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du hängde med! =o)
   Ja, vill verkligen vara därute nu... Kan inte alltid göra som jag vill, men små stunder kan knyckas... Jo, tack. Det blev en härlig kväll. Idag bjuds... sooool! Pappren ligger på hög, datorn är påslagen. Mobilen redo. Men, ja, jag vet inte... Kanske knycka en sådan där stund igen =oP
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Jag hade också fått springa till bussen... ;) Vilka härliga vårbilder du bjuder på. Hittade du några fina växter på marknaden?
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tyvärr missade jag marknaden! Annat kom plötsligt emellan, vilket i och för sig var kul, men lite synd när trevligheter krockar... Nåväl, det blir fler gånger! =o)
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...