tisdag 7 juni 2016

Plockar, sätter i vas.

Så gick helgen i en rasande fart, även om tempot alls inte var högt. Konstigt det där. Nåväl, blommorna jag plockade in i lördags står kvar. En av buketterna går i blå och grågröna toner.

Den innehåller ängsnäva - Geranium pratense, stor drakblomma - Nepeta 'Six Hills Giant', lavendel och grässtrån. Stommen består av malört - Artemisia absinthium, som på bilden kan tyckas hängig. Den reste sig efter ett tag och står fortfarande vackert tillsammans med de andra.

Några fick plats i ett gammalt lerkrus. Bland daggkåporna - Alchemilla mollis, som precis är i skedet att slå ut, leker nävor - Geranium pratense, Geranium cantabrigense 'St.Ola', aklejor, stäppsalvia - Salvia nemorosa 'Caradonna' och en enstaka ljus stjärnflocka - Astranta major.

Krukorna med penséer ser eländiga ut. Nej, inte krukorna i sig, men dess innehåll. Den senaste tidens värme har frestat på. Jag klipper ner och hoppas på en andra blomning. Tills dess hamnar några i en keramikvas jag nyss fyndat någonstans till nästan ingenting.

Sist, men alls inte minst. I all enkelhet.

Brunnävorna - Geranium phaeum - leker med grässtrån. Vilket gräs, någon särskild sort? Nej, bara frön som valt en annan växtplats än den tilltänkta gräsmattan.

Att plocka och sätta i vas. Något speciellt med det. Först rundan, blicken som spejar, söker och... finner. Ja, jag har ju skrivit om det förr. Nya möten som uppstår. Betraktar växterna i ögonhöjd och på nära håll. Blommorna, bladen och stänglarna. Men också de begynnande fröställningarna och knopparna, som båda lovar mer, bidrar. 9 kommentarer:

 1. Vackra blomstermöten. Många gånger uppstår nya planteringsidéer när växter betraktas tillsammans i vas. Gillar det. Och ibland kan man bara passa på att njuta av blommorna nära, nära.
  Passar på att tacka dig förresten. :) Kommer du ihåg att du föreslog att jag skulle ha en sittplats på gräscirkeln? Det har legat där i bakhuvudet. I helgen hittade jag Fyndet på en loppis. Kika in så får du se vad jag och maken släpade hem.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känner igen det där, nya möten som inspirerar...
   Så roligt att min tanke kunde inspirera. Ja, den gräscirkeln bjuder ju så många vackra vyer, blir härligt att kunna slå sig ner och stanna kvar (o även vandra) med blicken länge. Vacker bänk! (Jodå, jag kikade in... ;o)
   kram
   Katarina

   Radera
  2. Vi har redan flyttat bänken ett par gånger, en vy är vacker på morgonen och en på kvällen! :)
   Kram Kristina

   Radera
 2. Det är verkligen något speciellt att plocka blommor och göra veckra buketter. Har älskat det sen jag var liten.
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är nog många som tycker om det. En lek både att vandra runt och leta, finna, för att sedan sätta ihop. Betrakta. Kanske dofta.
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Hei!
  Det er så vakkert lys i bildene dine
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är något speciellt när ljus (och skugga) är med och leker...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Underbar känsla i bilderna, underbara buketter... Det här inlägget låg högt i huvet när jag kom hem i fredags. Förutom en kolla-in-vad-som-hänt tur bland växterna så blev det en stor bukett pioner med sällskap :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Välkommen hem igen, förstår att det var härligt att gå runt och kolla läget hos "de dina". (Underbara bilder på din blogg, så vackert.) Härligt med en stor bukett pioner. Med sällskap? Blir ju nyfiken, vilken/vilka då? Kanske läge att göra ett inlägg o visa bilder, eller?
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...