lördag 31 mars 2018

GLAD PÅSK!

Imorgon är det april. Idag påskafton. Fortfarande busar vintern med kyla och stundom snö. Men solen värmer, ljuset kommer...

Häromdagen. Solens strålar vandrar in genom fönstret och når snödropparna.

Jag plockar många, då trädgården bjuder ett överflöd. Sätter dem i en loppisfyndad blomsterhållare. En oasis av glas. På engelska kallas de flower frog. Jag fascineras av dessa och även blomsterfakirer (se exempel i förra inlägget) som får växterna att både kunna samlas och hållas isär. 

I kvällsljuset.

Jag vänder tillbaka till mitten av mars. Tappra vårblommor i regn- och ruskväder.

Så kommer solen!

Livet känns hoppfullt och våren säker. Men så vaknar jag till detta... Tapperhetsmedaljer delas ut till våririsar, snödroppar, snöklockor, vintergäck och krokusar. Cykeln får också en.

Snön smälter så sakteliga. Men inte helt, för det är kallt. Det tar en stund innan jag riktigt förstår vad jag ser... Aha! Årets första blåsippa!

Bilder från igår, långfredagen. Solen värmer.

Vintergäcken ser rätt trötta och medtagna ut.

Men nytt är på gång, såsom ramslöken i pallkrage.

En påsklilja (på friland) visar knopp. De flesta andra är ännu endast bladverk.

Inomhus står tulpaner och påskliljor, men dessa är alla köpta på torget. Snart ska penséerna väljas och sedan planteras. Jag vet inte vilka det blir, men jag vet att det blir många. 

Påskafton. Riset på bordet, grenarna klädda med släta droppar av kristall. 

Bärnsten och topaz. En del kulörer ges vackra namn. Den gröna heter bara grön, men skulle kunna ha namn som... Nej, kommer inte på något i skrivandets stund, men visst är den underbar!

Det är vackert med glas. Fångar, förmedlar, ljus. Kikar in genom fönstret i kvällens mörker. Ett klick med mobilens kamera.

Inomhus fångar glaset ljuset även i gråväder. Ingen sol idag. Ännu.

Nåja, klockan är bara strax över tio denna påskafton. Passar på att önska alla en riktigt...

GLAD PÅSK!6 kommentarer:

 1. Överflöd av snödroppar, jo man tackar! Ser ut som du har överflöd av annat också som vintergäck och blomning över huvud taget. Jo det blommar lite grand här också i små öar i snön.
  Glasdropparna jättesöta. Vilket lagom och fint pynt!
  Kram och Glad Påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Underbara bilder av snödroppar och andra vårblommor. Men att få snö nu när våren skall komma, är inte kul. Vi har knappt någon snö kvar, men det är kallt. Snödroppar och krokus tittar fram, men blåsipporna har tagit skydd mot kylan, ser inga knoppar. Kristallerna är vackra.
  Ha en Glad Påsk!
  Marika

  SvaraRadera
 3. Ååååå, så vakkert!
  God påske!

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder! Ja nu får våren skynda på lite...
  Kramis från Titti

  SvaraRadera
 5. Hei!

  Du tar så vakre og inspirerende fotos. Dette var det en nytelse å se.
  Klem Anne

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...