tisdag 10 juli 2018

Nu här. Igen. Det känns roligt. (Livet har flyttat utomhus...)

Här har tiden stått stilla, medan klockan tickat på och vår blivit till sommar. Denna sida har fått vila medan annat har getts och gett energi. Trädgården är nu i högsommardräkt och dess vandring från då till nu är stundom skildrat på mitt instagramkonto, se där! Men nu här. Igen. Det känns roligt. Och vilsamt. Njutbart likt denna morgon, som bjuder lugn och ro medan kaffet intas utomhus. Vilken sommar! 

Livet har flyttat utomhus! Den tidiga morgonen är inte kall. Likt kvällen är den ljummen. Soliga dagar, ibland heta och skuggan söks. Den strilande genom träden är den allra bästa. Liksom den under pergolans blåregn. 

Bilden är tagen under eftermiddagen. Senare, under tidig kväll, råder full sol.

Jag flyttar till korgstolen bakom jalusin...

På det gamla loppisbordet står olika ting, ditt och datt. I förgrunden några glasflaskor fyllda med lampolja. Vekeshållarna håller... just det. Så blir de till oljelampor att använda då mörkret kommer.

På bordet jämte mig till höger står en "bukett" med lavendel. Det är en skir sort, säljaren talade om en kryddlavendel som inte skulle blomma. Den blommar på vackraste vis och jag tycker att den nästan är vackrare än de namnsorter jag har. Mer ängslik (inte att förväxlas med ängslig ;o) ),  Stråna står i en blomsterfakir och skålen har jag (med hjälp) drejat på Wallåkra keramik. 

Soffan kläs med trasmattor. Jag tycker speciellt om dem som har lite dovare kulörer och är i smala ränder. Ska söka efter fler. Nu har jag bara lagt mattorna över madrass och kuddar. Tanken är att kuddfodral ska sys. 

Ovan i full sol. Nedan bilder från eftermiddagen. Det känns som om dessa mattor "språkar väl" med platsen, det gamla huset och trädgården. Strax intill växer olika blodtoppar tillsammans med...

...blå bolltistel - Echinops bannaticus 'Taplow Blue'.  I den mycket tidiga morgonen, innan solen nått trädgården, tog jag dessa bilder. 

På den sista bilden syns även den vita hängpimpinellens röda "stjälkar". (Sanguisorba tenuifolia 'Stand Up Comedian')

Nu lyser solen därute. Tidig morgon nosar på förmiddag och det är dags att låta denna dag ta sin början. Avslutar med en bild på den vy som möter mig då jag kommer hem. Stockrosor framför uthuset. Ett välkommet "ogräs", som självsår sig här i kvarteren. De flesta längs husväggar och plank vid trottoarerna, men en del letar sig in i trädgården.

Som sagt, dagen ta sin början. På återseende!30 kommentarer:

 1. Snyggt med trasmattorna, tack för tipset.
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så kul att du gillar det! =o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Hvilket herlig uteliv du har hos deg. Sofaen med trasmattor var bare helt super. For en kreativ løsning. Den skal jeg nok adoptere:) Nyt vakre sommerdager.
  Jannicke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! O kul att du blir inspirerad.. När man väl börjar SE trasmattor o hur vackra de kan vara.. ja, så skoj! O tack detsamma till dig: Njuuuuut!
   /Katarina

   Radera
 3. I love how you decorated your outside porch! Such cute furniture arrangements! I am an even bigger fan of the photos you took of the flowers, they almost look like graphic designs. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your evening.
  World of Animals

  SvaraRadera
 4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 5. 812D2
  ----
  ----
  ----
  ----
  matadorbet
  ----
  ----
  ----
  ----

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...