onsdag 11 juni 2014

Det jag söker... Och finner i denna väv.

Jag vaknar till ett sommarregn, dripp dropp i ljummen väderlek. Där ute finns duken kvar på bordet, där ligger kuddar och dynor på stolarna. Jag ger mig ut för att rädda textilierna från blötan och tar snart själv skydd under taket bakom draperiet. Ljuset strilar igenom väven.

Den här väven har jag skrivit om tidigare. Ett fynd från förra sommaren, se här. Det är väl egentligen en matta, som också har använts som duk. Nu draperi. Ett sätt att skapa lite skugga, ett sätt att få till en liten vrå.

En vrå som känns som en koja, lite gömd från insyn. Viss utblick. Nu är platsen fylld av stolar och kuddar som ska torka. 

 En liten sjö på stolsitsen.

Det är blött, blött, blött.

Färgerna från väven återkommer i trädgården. Eller är det tvärtom.

 Schersminen 'Belle Etoile" sprider väldoft.

Så här ser det ut från ett annat håll.

Återigen en annan vinkel, nu bidrar daggkåporna med lite gult i trädgårdsväven.

Den trötta strandirisen visar fortfarande en del blått, men det är framförallt bronstonerna jag ser nu. Och uppskattar.

Småputtrigt. Det är ett väldigt speciellt ljus denna morgon. Regn, grått, men ljust. Som om solen ligger där och lurpassar, kanske kommer den att kika fram närsomhelst.

 Fluff. Rosenhäcken dignar nu av blommande dofter.

Charles de Mills.

 Blött, blött, blött. Som sagt.

Drar mig mot huset igen och på vägen ser ser jag den vita bordsduken, som nu hänger slarvigt under taket. Snart väntar tvättmaskinen. Uthusväggen behöver målas. Buxbomshäcken ansas. Ditt och datt och dutt. Men inget som pockar på Nu, det kan vänta till det där Sedan. 

Jag är så glad för väven och hur den lågmält samtalar, ja, vävs samman, med omgivningen. Det är nog ofta så jag gör, tänker jag nu. Eller rättare sagt försöker göra. Oftast sker det omedvetet, men där finns en strävan efter det som inte är storslaget precis, inga dramatiska kontraster alls, utan snarare en flerfald, mångfald, i det lilla. Flera olika trådar, flera olika växter och variationer, som vävs ihop. Det är nog det jag söker... Och finner i denna väv.

12 kommentarer:

 1. Vilken vacker duk/draperi/trasmatta! Den påminner mig om en gammal tallstam i solskugga av andra träd. Man kan få olika associationer av samma sak...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, och visst är det så. Kan nu se hur skiftande och vackert det kan vara på en gammal tallstam... Just när sol och skugga leker kan det vara fantastiskt i det som kanske annars inte ens ses.
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Hei! Dette var det skjønt å se på og lese. Det er hagestemning som jeg har lyst til å gå inn i. Vakkert, stemningsfullt og poetisk. God juninatt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Ja, trädgård är stämning(ar), kanske snarare det än stilar, kommer jag att tänka på när jag läser din snälla kommentar. Nu morgon, fågelkvitter. En sol kan anas..
   Ha en riktigt härlig dag!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...