England

- Från resor i England.

På rundresa i England i slutet av maj 2011. Besökte flera trädgårdar och visar bilder här. Ja, det är många bilder. Det är - än så länge - osorterat. Varierande kvalitet. Ska försöka skapa ordning och kanske också ta bort en del. Men det får duga som det är tills dess.

Innehåll:

  • Penshurst Place and Gardens
  • Sissinghurst
  • Parham
  • Old Buckhurst
  • Charleston
  • Denmans


Bilder från Wisley kommer. Sidan om Chelsea kommer också att kompletteras med en mängd bilder...


Penshurst Place and Gardens

I slutet av maj. Pionbädden imponerar. Inte säker på att den är vacker, men storslagen. Lägg märke till den vackra häcken som skiftar i rött och grönt. Mer bilder från Penshurst följer efter pionfrossan. Deras hemsida länk
Sissinghurst
En underbar trädgård, ja, park, med kopplingar till Bloomsburygruppen genom Harold Nicolson och Vita Sackville-West. Här vimlade det av besökare och - även om det naturligtvis är en imponerande och mycket vacker plats - så infann sig inte den där upplevelsen av att vara i en trädgård utan snarare handlade det om att besöka en sevärdhet. Nåväl, väl värt ett besök!


Helianthemum Fire King

Geum Rivale 'Leonard's Variety'
Scilla PeruvianaIris 'Argus Pheasant'Allium schubertii
Lavatera 'Lila Lady'Digitalis Sutton's Apricot

Papaver Orientale 'Patty's Plum'
Floribunda 'Lilac Charm'Rosa 'Louis XIV'
Parham 

Detta är en helt fantastisk park/trädgård. Väldigt mycket trädgård möter natur. Gammal sten och väderbitet trä. Allt känns gediget och omsorgsfullt, fast inte pedantiskt. Många bilder av varierande kvalitet och inte i så genomtänkt ordning. I slutet en länk till deras hemsida.


Damrummets vackra fönster

Länk till deras hemsida: http://www.parhaminsussex.co.uk/


Old Buckhurst 

En underbar privat trädgård, väl värt ett besök. Först en del bilder och sedan en länk till deras hemsida.


Länk till deras hemsida: http://www.oldbuckhurst.co.uk/
Charleston

Hem och trädgård skapat av Bloomsburygruppens Vanessa Bell och Duncan Grant. Detta var en av gruppens mötesplatser. Huset är väl värt ett besök. Så också trädgården. Då vi var där var det en riktigt solig och blåsig dag, en del bilder gör inte verkligheten rättvisa. Först bilder och sedan länk.

Länk till deras hemsida: http://www.charleston.org.uk/

Denmans Garden

Vi gjorde vårt besök på Denmans Garden efter fantastiska Parham, så ärligt talat fick inte Denmans riktigt den betydelse som trädgården kanske annat skulle få... Nåväl, mycket vackert och tilltalande, väldigt välordnat och prydligt. Kanske inte så charmigt i mina ögon. Men visst värt ett besök. Till deras hemsida: länkRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...