söndag 12 februari 2012

Jag går vidare mot örtagården.

Jag fortsätter min promenad och mitt försök att skildra trädgårdens planteringar och växtinnehåll. Nu dags för örtagården. Nja, det är väl egentligen bara en plantering, men örtagård låter nu så fint att jag tar mig friheten. Bland de många växterna lyfter jag gärna fram min absoluta favorit blodtoppen, här finns både "den vanliga" (Sanguisorba officinalis) och sedan i somras också 'Blackthorn'. Dessutom finns här himmelsspira/rysk salvia (Perovskia atriplicifolia)anisisop (Agastache foeniculum) och gamander (Teucrium chamaedrys) etc etc etc. Mer om detta och fler bilder på min sida länk


2 kommentarer:

  1. Men så proffsigt! Önskar jag kunde vara en bråkdel så systematisk. Ska kolla dina tidigare inlägg också, ser spännande ut det här!

    SvaraRadera
  2. Tack tack! =o)
    Försöker hitta en form att dokumentera och beskriva, men det är inte helt lätt. Kommer nog att ändras en del allteftersom. Men roligt ändå att försöka sammanställa och "få syn" på de olika växterna. Nu med hjälp av vad jag tycker mig minnas och fotografier, men räknar med en del justeringar när trädgården vaknat till liv.

    SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...