fredag 3 augusti 2012

Klick, klick, klick.

Tänk så många bilder. Trädgårdens växter och djur betraktas såväl nära som på avstånd. Olika årstider och väderlekar bjuder på olika upplevelser. Både därute och här framför datorn. Klick, klick, klick. Så annorlunda nu mot den där kamerarullen med kanske 24 bilder som skulle räcka till att skildra mycket. Då var det nog mer tanke före klicket. Tror jag.

Nåväl, min kamera håller på att kapsejsa. Olympus E-500 svajar en hel del och det är endast en inställning som fungerar någorlunda nu, den som visar att det är ett rörligt objekt som ska fotograferas. Ja, så oavsett får det bli denna inställning. Ny kamera ska inhandlas. Kanske idag. 

Här några bilder från veckan. Dammens kanter är fortfarande inte helt färdiga. Nåväl, kvällssolen belyser vackert. De ljust gröna bladen är ogräs, som nu rensats bort, så att annat får den plats för tillväxt som det behöver.

Precis utanför köksdörren härskar stockrosorna. Ofta löss på bladen och rätt skräpiga överhuvudtaget, där de växer utifrån de springor som finns stenläggningen. Men oemotståndliga det är de, i mina ögon.


Stenkyndeln - Calamintha nepeta - gör inte mycket väsen av sig, men är värdefull där den står i örtagården. Skulle vilja ha fler nepetor, men är inte helt förtjust i den vanliga kattmyntans doft.

Ännu en insekt. Nu på den lilla strandveronikan - Veronica longifolia. Så vackert med det brunorange till det blå. Borde nog plantera något i den kulören, för kan ju inte räkna med att den lilla insekten alltid ska sitta där och vara vacker.

 Mer blått. Snart överblommad är stormhatten.

I halvskugga står flera hostor, som nu visar ljuslila blommor. De är alla loppisfynd, lite olika bladverk och storlekar. Flyttas runt, delas på och planteras om. Delar ges bort och finner nya växtplatser i andra trädgårdar. De verkar tåla det mesta.
 
 Insekt på förra bilden? Jomenvisst.


2 kommentarer:

  1. Åsså var det ju det där med doften förstås...
    Den vackra blå nepetan har ingen behaglig doft. Vill inte ha den inne i buketter, för den har en frän doft!

    SvaraRadera
  2. Märit, visst är det synd att den luktar så när den annars är så vacker. Får väl planteras så att dess doft inte precis stör. (Viggo brukar rulla runt och leka i örtplanteringen och doftar sedan av mynta, rosmarin, timjan etc - rena lammsteken alltså =o)

    SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...