torsdag 2 augusti 2012

Mellan skurarna

Ja, och så kom då regnet äntligen. Skyfall avlöstes med solstunder och trädgårdens växter sög hungrigt åt sig av det som bjöds. Mellan skurarna lyser den blå stjärnlobelian - Isotoma axillaris. Den står fortfarande i "väntrummet" bland annat som är på väg ut i trädgården.

Men så öppnade sig himlen igen och jag springer in. Från fönstret ser jag den gamla rottingstolen, som inte riktigt tål vätan. Om en liten stund springer jag ut och räddar den. Rena duschen därute. Åskregn. 

Den vita hängpimpinellen är nu ungefär 180 cm hög. Googlar och läser att den ska bli 100-150 cm. Hm... Och det är ännu bara en ung planta. Annars är ju denna plantering rätt rörig och ska göras om i höst. Men nu får allt stå som det står och växa till sig.

En del växter blir sura för nästan ingenting. Så den gröna helgonörten, vars ljusa vaniljfärgade blommor syns nedan. Ändrade riktning på en del av dess grenar (som dränkte annat) och då svarade den med att inte alls gilla läget, utan visa en vissen attityd. Trist, javisst. Nåväl, ser fram emot nästa år då den förhoppningsvis visar sitt bättre jag, det jag tidigare sett, se länk.

Ja, och så öppnar sig himlen igen och visar nya möjligheter till sol. Fast, visst hörs det svagt mullra någonstans, antingen på väg bort eller hit. Svårt att veta nu. Får se.

3 kommentarer:

 1. Det ser så härligt ut i din trädgård. Kan inte förstå att något behöver ändras där! Snart måste vi besöka varandras trädgårdar! Fast först måste jag nog hinna rensa upp i min, för oj, vad den har förfallit under tiden jag haft besök och annat för mig.

  SvaraRadera
 2. Konstigt att ni har regn idag. Här har inte kommit något alls. Vill inte ha något heller, för vi har fått flera skyfall de senaste dagarna, men idag är det underbart ute med 25° varmt. Ska jobba litet i trädgården nu.

  SvaraRadera
 3. Märit, du ser med snälla ögon du... =o)
  Jodå, visst är det läge för en del förändringar här, men nyss började det regna igen. Bara droppar nu, men troligtvis åska på gång. Annars varit uppehåll mest hela förmiddagen, dock nyckfull väderlek. Kan mycket väl bli solsken om en liten stund. Spaden står kvar därute, hade precis börjat gräva... och hoppas att jag kan fortsätta snart.

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...