onsdag 28 november 2012

En del av mycket. Bättre än inget.

Mest uppehåll. Vädret alltså, inte jag. Hann med en hel del i den rätt milda väderleken. Massor av löv täcker marken. Räfsa, räfsa, räfsa. Även fallfrukt är utspridda under träden och en del flyter i dammen. Fram med håven. Doften är en odör. Övergår till storstädning av pallkragarna, där bara grönkål, brysselkål, lite persilja och lagerblad får vara kvar. Försvinner gör skräpig ruccola (plockade blad senast häromdagen) och fortfarande blommande gurkört. Bland annat.

En mängd lökar att sätta och lite tid att göra det. Det får bli en del temporär lösning med hjälp av korgar, som jag sedan kan ställa lite här och där för att så småningom plantera ordentligt på Platsen. Löven kommer väl tillhands för att såväl skapa golv och väggar i de annars alltför glesa kärlen. En hel del lökar hamnar också direkt i pallkragarna, där löv blandats med jord. Förhoppningsvis blir det en vacker blomning till våren, men sedan måste lökarna flyttas för att ge plats för köksodling. 

Färdig? Nej, inte än. Det finns mycket mer att göra, men idag gjorde jag iallafall en del av mycket. Bättre än inget. Tänker jag och hoppas att vintern låter vänta på sig ett tag till. 

4 kommentarer:

 1. Hoppas jag med. For runt i eftermiddags och gnagsäkrade träd..men sen finns det en hel del annat kvar. kram Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Ja, det är ju en syssla som inte behövs här på bakgårdarna... Ja, o de som spar, de har... och visst är det så att "glömda" sysslor ibland förräntar sig och blir till fler. =oP
   kram Katarina

   Radera
 2. Har också en del kvar innan jag kan säga ja till vintern! Men idag behöver jag tiden till adventspynt!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Åh, härligt med advent och alla dessa ljus och annat som tas fram och lyser upp fram till och med jul. (Sedan tycker jag det kan bli vår på direkten... =o)
  Kram!

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...