Solen kikar fram då och då. På väg någonstans hinner jag ändå en liten runda ner för att se vad som pågår i köksträdgården. Grönkålen är stor och frodig. Brysselkålen ser väl ut som tidigare, fast när jag går nära, förbi blad- och grenverk, ser jag små huvud längst därinne. Lättkokta med smör och salt, tänker jag och känner smaken i munnen. Nej, inte skörda nu, får växa ett tag till.
Oj! Forfarande blommande gurkört! Hoppla, nu märks det att Sverige är ett avlångt land. Är riktigt avundsjuk. :-)
SvaraRaderaJa, fast... jag är så avundsjuk på din kardemummaplanta... =o)
RaderaVA, kan du låta brysselkålen fortsätta växa ännu? Tål de kylan så bra? Fast just nu har vi ju ovanligt varmt. Såg just idag, att både Freesiarosen och Mortimer Sackler fått nya knoppar!
SvaraRaderaNja, låta och låta... den måste växa mer helt enkelt. Alltför små att skörda nu. Ja, så får väl se... o hoppas på en varm o skonsam höst. Vet inte hur tålig brysselkål är, någon som vet?
SvaraRadera