söndag 21 april 2013

Vårkänslor: Äntligen!

Vårkänslor, känslor av vår. Något vi pratat om och längtat efter ända sedan vintern infann sig. Kanske tidigare ändå. Våren är speciell för den föregås av vintern, årets väntrum. Tar en nummerlapp och inser att kön är lång, alltför lång. Bläddrar förstrött i någon tidning, som egentligen inte intresserar eller roar mig, men som får tiden att gå. Kikar runt på de andra som också väntar, de suckar och stönar, liksom jag. I väntan på. Våren. Nu är vi där, här. Äntligen! 

Äntligen! Det är våren. Våren behöver den där vintern, för annars hade inte något äntligen infunnit sig. Men den där vintern behöver väl inte ta sin uppgift på fullt så stort allvar som nyss, dess arbetsbeskrivning kunde nog lättas upp något. Hursomhelst, våren behöver vintern och vintern görs uthärdlig med tanke på våren. Den kommer, den kommer...

Igår den allra första riktiga trädgårdsdagen. Kunde vara ute från morgon till kväll en dag när solen värmer, vinden väljer att vara stilla och fåglarna kvittrar. Det är vår!

Några bilder från igår. Julrosor blommar, snöklockorna börjar bli rejält trötta. 

Plötsligt såg jag den, den lilla blåsippan är blygsam där den står under äppleträdet. Den möts alltid av ett Åh! eller kanske Ah! eller varför inte ett Jaaaa!

Precis vid trädet lyser dessa krokusar gula. Annars har de krokusar som står mer soligt också börjat vissna ner så smått. Det går fort nu. 

På andra sidan "gräsmattan", ja, för den ser ju för eländig ut, har jag planterat flera olika narcisser. Endast en sort har börjat blomma. Än.

 Så mycket på gång... Här löjtnantshjärta och akeljor.Bland annat.

Planterade kungsängsliljor, som startat sin blomning inomhus, och ser till min glädje att de verkar trivas där bland rosenbuskarna.

Ibland är skuggan det bästa läget för en liten tax...  Han slickar sig nöjt om nosen. Det bruna bakom? Rosmarinen, som stått ute i flera år. Ser eländig ut. Finns det liv?

 Tulpaner i korg.

Liten tulpan lyser, vet inte var den kommit ifrån, men den får gärna vara med och sprida vårglädje.

Så blev det kväll. Den lilla tulpanen slöt sig. Imorgon, dvs idag, så ska jag ta tag i denna plantering. Här syns bland annat flera lammöron som ska delas.

Kikar ut, solen skiner. Fågelkvitter hörs. Det är återigen dags: Äntligen!

Va, det är väl inte fredag idag? Nej, det är söndag. Men det blommar ju, så någonting är ju rätt ändå... =o)


Fler inlägg på temat?
Se Blommig fredag hos Bland rosor och bladlöss2 kommentarer:

 1. Så langt våren er kommet hos deg! Samme utrop når man plutselig møter blåveisen her :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu går det fort... Mycket händer, men en av favoriterna är helt klart blåsippan, i all sin litenhet, enkelhet, ja.. så vacker!
   Hoppas våren nu visar sig överallt!!! Vi behöver det...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...