fredag 3 januari 2014

Årets allra första årets första!

Årets första kommer att följas av flera årets första si och årets första så. Varje är en sensation i sig, förvisso på olika vis och i olika grad, men de ges alla plats på trädgårdens löpsedel. Stor stil, fet stil, versaler, något annat vore ju gement. Helst en rubrik som lockar, men också vilseleder så att det lockande blir mer lockande ändå. Något som gör sensationerna än mer sensationella, kanske i stil med:

BERUSAD 
TRÄDGÅRDSENTUSIAST 
FYLLDE
TRÄDGÅRDSTUNNA OCH
PACKADE
DEN TILL BRÄDDEN


Oj! Dags för årets allra första årets första. Det var igår, mildväder och duggregn. Ingen vind att tala om. Iklädd varma arbetskläder och med sekatör i hand lät jag årets första trädgårdsdag ta sin början. Nja, inte en hel dag, men en stund, då delar av trädgården rensades från dött och visset. Trädgårdstunnan fylldes till brädden och jag försökte packa innehållet så gott som det nu gick för att kunna få plats med lite till. Regnet tilltog. Årets allra första trädgårdsstund, årets allra första fulla trädgårdstunna, årets allra första berusning av luft, jord, kvistar, blad osv. Smutsig från topp till tå. En lergubbe, hm, gumma. Sedan njöt jag koppen med varmt och mackan därtill. Årets första fika efter trädgårdsstund. 

Det var, som sagt, igår. Tog en liten runda nyss och såg att innehållet sjunkit ihop litegrann, tunnan skulle kunna rymma lite mer. Ännu en trädgårdsstund väntar på att få ta sin början.

Så kom årets allra första inlägg att handla om trädgårdstunnan. Den ska så småningom tömmas för att fyllas på nytt. Om och om igen. Nej, jag vet, våren är inte här än. Inte på riktigt. Men trädgårdsåret har tagit sin början. På riktigt. 
6 kommentarer:

 1. Haha... ..jag tänkte på TV-programmet 'gäster med gester' när jag läste om den berusade. Jag är också berusad. Efter många, många försök har jag knäckt en programmeringsnöt i databasen för växterna. Visst är det skönt när man kommer ut en stund och kan jobba :-)

  Första trädgårdshälsningen! från Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. =o)) Ja, och grattis till den där knäckta nöten, låter avancerat.
   Och tack för årets allra första trädgårdshälsning!!!
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Vilken härlig dag du haft! Att få smutsa ner sig och känna doft av jord osv, finns väl inget bättre.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm det var en underbar stund! Ett litet smakprov på vad som komma skall. Så småningom...
   Kram
   /Katarina

   Radera
 3. Haha, vilken fyndig rubrik/löpsedel/puff! Fast det var ju ingen nyhet att du är en fena på ord :) Det är bra att du övar upp dig inför våren. Man vill ju inte gärna stå där som ett fån och inte veta vad man ska ta sig till när den väl kommer hit. Eller hur?

  Visst är det kul med fåglar? Jag såg också en hackspett (vilken av dem vet jag inte) och var glad i flera dagar. Man är knäpp ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! =o))
   Blir lite glöttig så här "i väntans tider"... Men nu sägs det att det nog blir lite "riktig" vinter innan den där våren ändå. Jaja.
   Härligt med fåglar! Jag är precis lika knäpp som du, men så trist livet vore annars...
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...