fredag 10 januari 2014

Ditt fel! Din förtjänst!

Du fick mig att traska ut i regnet denna gråa fredagseftermiddag. Det är inte första gången ni får mig att göra sådant som jag inte visste att jag skulle. Men så läste jag ditt och såg bilderna datt, sedan var det bara att göra det som nu kändes absolut tvunget. Allt medan dropparna faller och mörkret kryper på. Ditt fel! Eller... din förtjänst!

För en stund sedan promenerade jag in till Katarinas trädgård (nej, inte min, en annan med lika tjusigt namn), då rubriken "Jag gjorde det!" ledde mig till att undra "Vad gjorde hon?". Vill ni se, se här. Måste kolla mina, måste genast ut! 

Nej, julrosorna är inte utslagna och förmodligen inte redo för att plockas, eller vad tror ni? Kylan ska komma, sägs det. Ska jag plocka nu och ta in, sätta i vas? Ska jag låta vara? Om låta vara, ska jag täcka med granris? Först undran, som leder till inspiration. Sedan inspiration som leder till egen utflykt. Utflykten leder till... förvirring. Jojo, inte helt ovanligt för min del. Ditt fel! Din förtjänst! Men min förvirring. Kan behöva råd. Absolut din förtjänst. Min tacksamhet.

Så var 2013 och så kommer 2014 att bli. Att besöka andras trädgårdar, bloggar etc leder inte sällan till tankar om den alldeles egna täppan. Något lockar, något väcks och så är det igång. Nu är 2014 igång, tänker jag då jag kikar på ett litet blött vintergäck som just gäckar vintern. Bilden togs nyss. Vilken tur att jag gick ut och fick se denna lilla sol. Blev riktigt glad. Din förtjänst!


Fler inlägg som handlar om 2014 kan du läsa om du klickar här!18 kommentarer:

 1. Fniss, det där låter bekant; jag brukar också rusa ut och titta om det blommar hos mig när jag har sett det på någon blogg. Och jag vet inte om man "ska" plocka julrosorna, det ska bli spännande att se hur de jag plockade in uppför sig i förhållande till dem som fick stå kvar ute, jag lovar återkomma med rapport. Men en anledning till att jag plockade är att jag har min svala vinterträdgård (10-15 grader), i rumstemperatur hade de nog blommat över på nolltid.
  Trevlig helg!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror du har rätt... rumstemperatur är nog för varmt. Mina får stå kvar, men täcker kanske med lite granris om den riktiga kylan kommer.... Ser fram emot rapporten =o)
   Trevlig helg!

   Radera
 2. Samma sak här, men tyvärr har vi snöslask idag.....Supergullig liten solstråle, precis vad som behövs!
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöslask, ett vårtecken? Eller? Nja... fryser det på blir det ju inte så skoj.
   Solstrålen lyste verkligen i mörkret... Din kommentar får mig att vilja gå ut och kika på hur den har det så här på lördagsförmiddagen... =oP
   Trevlig helg!

   Radera
 3. Visst är det så:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hihi, ja, sällan har jag varit ute i trädgården så mycket denna årstid som efter att jag började blogga! Klart man måste spana i sin egen trädgård när andra skriver om än det ena, än det andra. :) Vintergäcken blommar inte här än. Tror jag? Kanske måste ut och spana i morgon...
  Ha en fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha... Ja, du får nog ut och kolla!!! Och även jag, för nu undrar jag hur den lilla solstrålen mår. Har det kommit fler? Kanske. Kanske inte. Men en runda blir det absolut! Hoppas på en fin helg!
   kram
   Katarina

   Radera
 5. Visst är det härligt att kunna få så mycket inspiration av varandra! Julrosor har jag men någon vintergäck har jag inte sett skymten av ännu, och nu dröjer det nog för vi har fått 10 cm snö över natten. Ha en skön helg/ Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ja, då väntar nog vintergäcken hos dig ett tag till... Ligger kanske därunder och lurar och gör sig beredda. En skön helg önskar jag dig också!
   kram
   /Katarina

   Radera
 6. Ja visst blir man lite schitzo en sån här vinter, man vet varken ut eller in. Är det bra eller inte med utebliven snö. (Mest bra, men jag trivdes i snön förra året också) Det är roligt med blomknoppar i januari, men inte roligt om vårblomningen uteblir. Läste att körsbären i Kungsan i Sthlm slagit ut och att vårblomningen därför inte kommer i år, Aghhh kan det bli så i egna trädgården också... näe knappast. Får man hoppas!
  Jag hoppas ditt trädgårdsår blir lika förtjusande fint som det redan börjat. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, och det är "bara" att hoppas. Om kylan slår till skulle väl lite snö kunna skydda. Men vet inte om det är bra för det som redan står i knopp, såsom julrosorna. Nej, precis som du skriver, man vet varken ut eller in.
   Ett riktigt gott trädgårdsår önskar jag dig också!
   /Katarina

   Radera
 7. Skrattar - det där var på pricken fångat!

  Jag plockar sällan in julrosor, åtminstone inte med stjälk, för hos mig brukar de sloka. Kung Bore kommer kanske vara snällare? Åtminstone finns möjligheten! Räckte att jag öppnade dörren igår - hoppsan den ena julrosen har skickat iväg stjälkar +15 cm senaste veckan.. Så 3 stycken fick rejäla kupor av granris igår. Så gjorde jag... ..och vintergäcken låg där på lur med knopp och allt :-)

  Ha en härlig lördag! Carina

  SvaraRadera
 8. Tack, tack! =o)
  Hm.. borde kanske plantera de tidiga vårblommarna nära ytterdörren, fniss... Vintergäcken klarar det mesta, ligger där och lurar. Men julrosorna, får nog bli granris här också.
  Go' lördag!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Visst får man idéer och inspiration genom andra bloggar.
  Mina julrosor vilar nu under snö igen, och 10 minusgrader.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brrr, låter kallt. Här ingen snö. Än. Men vinden viner, så det kalla blir än kallare...
   kram
   /Katarina

   Radera
 10. Gillade din bild på vintergäcken, som jag faktiskt var ute och kikade efter själv efter att ha sett hos någon annan att den var på väg upp ;) Ingen syntes hos mig dock och lika bra det så kallt som det blivit. Ha det så gott. /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är dubbelt... glädjande vårtecken och hotande vinterkyla. Men det är ju bara januari... än. =o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...