måndag 3 februari 2014

Skåda fågel!

Jag fortsätter att bejaka den fågelskådare som bor inom mig. Nyss visste jag inte alls att jag hyste en sådan, men de senaste dagarna har tecknen varit många. På den långa promenaden lät jag blicken vandra hit och dit. Ett gäng sidensvansar på ett hustak och nere vid vattnet fanns måsar och svanar. Väl hemma intog jag återigen den bekväma och varma platsen inomhus för att skåda utomhus. Så gör nog inte riktiga fågelskådare... Nåja, jag är bara nybörjare och av en sådan kan man inte förvänta sig alltför mycket. Än. Här några bilder på koltrastar och måsar.

Jag tror det är en koltrast bland rosenbuskarnas grenverk. Honungsrosens små röda nypon skymtar.

 Vad gör du? Steppar på pergolans tak?

Nyss var uthustaken täckta med snö. Koltrastens gula näbb lyser. Stockrosens fröställning sticker upp genom pergolans tak.

 Snön smälter och grannens tegeltak får ett vackert mönster.

Vidgar blicken och ser himlen!

Vilken vacker himmel! Stundom "bara" rätt grå...

För att bli mer dramatisk, ljuset lyser igenom.

För att en stund senare bli mörkare, få en annan ton.

Måsarna flyger runt över taken, de dyker ner för att återigen ta höjd. Det ser vackert ut. Söker, men verkar inte finna. Strax flyger de iväg, förmodligen ner till havet igen. Skönt! Ja, för visst de är vackra att skåda, men här får de gärna synas och höras på håll. Deras skrik har nu ersatts av de mindre fåglarnas sång. Lugn råder i trädgården.


6 kommentarer:

 1. Fåglarna i all ära, men himlarna... ..de var så sköna. Ljuvliga färgkombinationer i sin nedtonade skala. Jag gillar :-)

  Hoppas solen lyser på er också! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, himlen var full av uttryck om än lågmälda, det var magiskt. Igår en blå himmel, solsken. En fantastisk dag!
   Ha det gott!
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Så vakre bilder du har tatt! Grått i mange nyanser er vakkert det også.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är egentligen fel att sådär självklart säga "grått och trist" när det grå kan vara så fullt av liv...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Vad fina bilder du delar med dig till oss! Jag njuter av dom. Här är det lite stiltje med fotograferandet just nu.Det mesta är grått grått.
  Hälsar dig välkommen till Tokarps koloni hoppas att jag skall ge dig något att inspireras av eller bara en go stund. Det är ju inte så mycket som händer där just nu men snart brakar det lös både i marken och med bygget.
  Önskar dig en fin morgondag
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska bli roligt att följa dig och kolonin. Ja, och än är det vinter, det är det. Men igår andades det lite vår, solsken och mildväder. Dripp dropp.. snön smälter.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...