lördag 1 april 2017

Fredag blir lördag

Vågar jag? Jag tar vårkappan, men lägger - för säkerhets skull - en kofta i väskan. Beger mig till bussen, till tåget till... Anländer. Går den korta biten, men märker att morgonens mildväder nu känns riktigt varmt. Är inomhus till den sena eftermiddagen, då det är dags för hemresa. Står och väntar på tåget en stund. Kappan är öppen, jag fryser inte. Inga vantar, ingen mössa. Oj! Tåget, som avgått från Göteborg, är fullproppat med folk. På väg hem, på väg bort. De som vardagspendlar och de som ska ut på äventyr. Jag lyssnar på andras samtal...

Några unga kvinnor pratar högt om studierna. Om tentan, vars resultat inte kommer att ges förrän efter helgen. Flera suckar. En del mer ängsligt än andra. Om lärarna, de korkade och orättvisa. Om... Så övergår de att tala om helgen. Nu flödar samtalet med en annan energi. En av de mer talföra berättar att hon "kommit på" att det finns småflaskor med vin att köpa på Systemet. "Så bra om man bara vill ha ett glas!" Åh, så förståndigt, tänker jag. Men strax förstår jag att det handlar om ett glas kvällen före den stora festkvällen imorgon. Aha! De flesta nickar gillande, men en skakar på huvudet: "Nä, bara ett glas! Det är ju först efter två tre som det är gott!" Då säger den talföra: "Ibland märks det att du är såååååå ung!" 

Jag låtsas läsa. Så kommer vi till Malmö, många resenärer ska vidare till Kastrup och Köpenhamn. Men jag hoppar av, går ut från stationen och känner ingen kyla då jag möter den tidiga kvällen. Åh! Så ligger koftan kvar i väskan, ligger där än. 

Fredag blir lördag. I den tidiga morgonen släpper jag ut Viggo i trädgården. Jag fryser inte. Ett plötsligt regn. Stora vattendroppar, som inte känns kalla. Som ett... sommarregn. Det upphör strax. Fågelkvitter. Utomhus lockar, men först en morgon i långsamt tempo. 

Morgon har blivit förmiddag. Så fort tiden går ibland. Solen har anlänt. Jag går en runda och betraktar trädgården via kameran. Scillor finns lite överallt.

Gräsmattans skick? Ärligt talat, detta är inte det värsta stället... ;o)

 Snödropparna ger upp efter lång och trogen tjänst. Påskliljorna lyser gula, här en liten.

Andra narcisser på gång. Trädets stam står där det står. Men det är skillnad att se det bruna omgivet av grönska än i det vintervita, vintergrå.

Vita scillor.

Blåsippor.

Trädgården genomgår ett skifte. Nu säger jag farväl till vintergäck och snödroppar. De flesta av krokusarna är också mycket trötta.

Annan blomning är på gång. I en balja, som stått utomhus hela vintern, en tulpan. Det är tidigt, men kan förklaras av att den står i skyddat läge nära huset.

Men jämte all blomning, det mest betydelsefulla ändå: Bladverk! Från vänster till höger: Schersmin, rödbladig fläder, ros (Henry Hudson) och perovskia (rysk salvia).

Det finns mer att se. Rundan kan vara länge i den milda väderleken. Tog inte ens på mig något ytterplagg innan jag gick ut. Det sägs bli fjorton grader klockan tretton, sexton femton. Fönstret står öppet och inomhus känns luften som kommer in rätt sval. Koftan? Perfekt!


Fler inlägg, se länk.
20 kommentarer:

 1. Åhh vilket härligt inlägg...det är vår med allt vad det nu innebär. Som snö, regn, fågelkvitter och soliga dagar i en enda soppa :)
  Ha en skön lördag nu!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, och våren är... just som du beskriver. En härlig tid, iallafall stundom.
   Hoppas du njöt lördagen och att söndagen fortsätter med mildväder, solväder!
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Härliga bilder du bjuder på idag och vilket underbart väder vi har, synd bara att jag har jobbat hela dagen, hoppas jag kan få njuta imorgon! Trevlig helg! Det är nästan så jag blir sugen på att grilla ikväll. /Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, ett fantastiskt väder hela lördagen, rätt milt på kvällen och visst hördes och doftades det att grillning var på gång här och där i kvarteret. Hoppas du njöt din kväll och att söndagen bjuder milt och soligt väder.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Hei. Nydelige bilder, og som det blomstrer i hagen din. Vi har et nydelig vær, og god temperatur her i Kristiansand. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Visst njuter vi nu av det vackra och soliga vädret...
   Ja, och så blev kväll strax morgon. God morgon o hoppas du får en härlig söndag!
   /Katarina

   Radera
 4. Vårens alla skiftningar. Härligt! Vi har haft en underbar trädgårdsdag och koftan var bara på under en kort stund :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, våren, våren, våren... Vilken fantastisk lördag det blev! Men bra att ha koftan tillhands om och när den behövs... ;o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Men!! Inte ska du väl tjuvlyssna på samtal så där? Det gör jag aaaldrig ;)

  Visst är det en otroligt härlig tid vi har att se fram emot! Magiskt!

  ha en fin söndag!

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte ska man väl sitta där och lyssna... ;o) Ibland bara tröttsamt, men kan också vara roande, kanske oroande till och med, ha ha! =o))
   En underbar tid, precis som du skriver: Magisk!
   O tack detsamma: Ha en riktigt härlig söndag!
   /Katarina

   Radera
 6. Njuter av att läsa dina texter, kan se hela berättelsen i bilder.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Blir glad av din kommentar, känns som du gjorde mig sällskap på "resan".
   O tack detsamma: Hoppas på en riktigt solig och mild söndag!
   /Katarina

   Radera
 7. Så fint innlegg, jeg kjenner jeg ble med deg på denne togturen. Her er også snøklokkene ferdig, og krokusene som hjorten ikke har spist. Påskeliljene er på vei til å åpne seg, og fuglekvitteret er overveldende! Nå ønsker jeg meg gode vårtemperaturer og sol! Ha en fin søndag! Anne-Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack!
   Hoppas du njuter en härlig påskhelg!
   /Katarina

   Radera
 8. Härligt att följa din vårliga färd! Du skriver så trevligt! Många vackra bilder också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Blir glad av dina snälla ord!
   Hoppas allt är väl med er och att ni njuter en härlig påskhelg!
   /Katarina

   Radera
 9. Morsom vårbetraktning, og fine bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! =o))
   Hoppas du njuter en härlig påskhelg!
   /Katarina

   Radera
 10. Tack för härliga bilder och lika härlig text! Alltid lika trevligt att läsa det du skriver.
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jag blir alltid mycket glad av dina generösa kommentarer!
   Hoppas du njuter en härlig påskhelg!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...