lördag 29 april 2017

Malmö-Rom-Malmö

Kanske inte lika enkelt som att byta kanal på TVn, men visst är det märkligt hur vi rätt kvickt kan byta en verklighet mot en annan. Jag lämnade ett kallt Malmö. Trädgården suckade och stönade. (Eller var det kanske jag?)

Det är den 19 april och tulpanen är vackert frusen på ett vedmodigt vis.

Ormöga - Omphalodes verna - har också klätts i frost.

Dagen efter, den 20 april, landar jag i Rom. Hotellet ligger i Trastevere och är valt på grund av sitt läge. Men framförallt är det trädgården som lockar.

Underbara Rom. Från takterassen kan man se åt olika håll. Ögonen söker efter och registrerar kända byggnader. Men också helhetsintryck, en stad med lugn - och intresseväckande - siluett.

Än mer givande är det att vandra runt. Ofta söker sig blicken uppåt. Gud? Nja, nu tänker jag framförallt på takterasserna ;o)

Jag fortsätter att titta upp då jag vandrar i Villa Borghese, det är pinjeträden som fascinerar.

Blomstrande grönska.

Grönskan och trädgårdarna är också Rom. Tillsammans med allt det historiska, storslagna och minnesvärda. Hon låtsas oberörd, det är en konst då en fågel landat på ens huvud. 

Hemma igen. Går rundan i trädgården, noterar ditt och datt. Vid dammen. Ormbunkarnas uppvaknande är magiskt.

Solen är stundom bländande. Här är det julros och fingertandrot - Cardamine enneaphyllos - som anas i det skarpa ljuset.

Så mycket att göra! Fix och don väntar, men jag väljer att vila blicken på narcisserna. Jodå, det stämmer. Det är Thalia.

Jag tar en borste och börjar sopa stenläggningen. Det är alldeles för soligt för att göra det jag egentligen borde göra.

I kylen ligger två paket nematoder och väntar. En mot sniglar, en mot öronvivlar. Bäst före datum har passerats, men inte med många dagar. Först var det alldeles för kallt och kylan höll i sig. Sedan... Rom. Så kommer fredagen, som inleds med gråväder. Jag vattnar ut och känner mig nöjd då arbetet är gjort. Hoppas på... regn.

Vaknar till... regn. Lördag. Idag. Står inomhus och kikar på utomhus. Så glad för regnet, tack!

Det regnar mycket, det regnar mindre. Små uppehåll. Jag går ut med kameran, innan droppar blir till regn igen. Vita kungsängsliljor - Fritillaria meleagris 'Alba' - vid dammen.

Oj, vilket långt inlägg det här blev. Nåja, en bild till,, den är tagen nyss. Det vita löjtnantshjärtat - Dicentra spectabilis 'Alba' - visar nu sina karaktäristiska blommor.

Regn regn regn. Hela dagen. Nu visar klockan tjugotvåminuter över fyra och regnet har slutat. Solen anlänt. Fågelkvitter. Nej, jag kan inte sitta här, får avsluta detta och gå ut och njuta den där speciella luften som bjuds nu.


Blommig fredag bjuder denna vecka oss att skildra arbetsinsatser. Ja, jag vet inte, men visst innehåller detta inlägg en del om sådant. Om arbete som väntar och till slut blir gjort. Om vädret som samarbetar. Ibland.

Fler inlägg, se länk.
15 kommentarer:

 1. Åh, underbart att få komma till Rom! Ska jag dit någon gång så ber jag om tips på hotell, för den trädgården verkar inte gå av för hackor...
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, underbara Rom. Vill gärna återvända. Snart snart... Hotellet ligger perfekt med gångavstånd till "det mesta" och i charmiga Trastevere. Ja, och trädgården är underbar (åt frukost där varje dag), takterassen var ännu nästan inte möblerad. Tror italienarna tyckte det var för kallt. Hotellet heter VOI Donna Camilla Savelli Hotell. (Det var lite skillnad från rum till rum (vi åkte ett sällskap med tre olika dubbelrum). Ja, så om du vill så hojta innan du/ni åker så kan jag kanske tipsa om bästa rummet av de tre. (Minns inte numret nu.) kram

   Radera
 2. Hei! Var innom din fine blogg! Er det lov å spørre hva hotellet med tradgård heter i Trastvere? Jeg elsker Trastevere og har vandret, sittet og spist der mye!

  Hilsen Annette Bugge Helle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Se svaret till Elin/Trädgårdstid. Ja, Rom är fantastiskt och Trastevere underbart. Hittade några riktigt bra restauranger i närheten av hotellet... Tryffelpasta osv osv osv. ;o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Regn är verkligen välkommet när det kommit så långt som det gjort hos dig. Och tänk att vara en stund i mitt favoritland Italien och Rom en vår! Lucky You!
  Och nu kommer våren på riktigt även här i Stockholm :)

  Ha en bra Valborg!

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, regnet var välkommet och Rom fantastiskt. Kändes riktigt bra att bryta kylslagen vår hemmavid mot soligt Rom. För även om växtligheten... växt, så har det varit rätt kallt. Men nu verkar våren komma hit "på riktigt", förhoppningsvis i hela landet.
   Tack detsamma! Hoppas din Valborg var härlig och helgen fortsatt så. Nu snart vardag igen. (Tiden går fort ibland ;o) )
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Det var deilig med regn ! Håper vi slipper så mange frostnetter til, men værmeldingene endres stadig...
  Vi får håpe på varmer vær neste uke. Takk for rundturen i hagen din:-9
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du "följde med", alltid roligare i gott sällskap =o)
   ja, och hoppas nu att frostnätterna inte kommer tillbaka och värmen anländer "på riktigt".
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Så härligt det var att få följa med på din resa. Rom är en härlig stad som jag besökt ett par gånger. Och det hotellet verkar ha en helt ljuvlig trädgård. Och regn behövs i naturen. Dina inlägg är alltid som trivsamma berättelser. Gillar dom. Och jag gillar långa inlägg :)

  Ha en skön valborg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tack, tack! Blir så glad av dina varma ord! =o)
   Ja, och underbara Rom. Jag har bara varit där en gång tidigare och då på mycket kort visit. Nu något längre, men såklart inte långt nog. En stad - ett tillstånd - att återvända till.
   O tack detsamma: Hoppas Valborg var härlig och dagen bjudit sol!
   gör
   /Katarina

   Radera
 6. Underbart med en tripp till Rom, och hemma hos dig verkar våren ha kommit långt.
  Snart kommer värmen också.
  Ha en fin Valborg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Rom var underbart. Vill gärna åka dit igen.
   Det har varit kallt här, men växterna har kämpat på. Kommer värmen nu (verkar nästan så) blir det nog en explosion.
   Tack detsamma: Hoppas din Valborg var härlig o dagen bjudit sol.
   /Katarina

   Radera
 7. Ett riktig "må bra" inlägg, Tack så mycket!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack tack! =o))
   Ja, och tack detsamma: Gott slut på en härlig helg, nu väntar vardagen igen... Hoppas på värme.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 8. Slotocash | LuckyClub Live
  The main slot from Microgaming is the big wheel wheel, and the luckyclub big wheel slot has its own spins that pay out to the player. The bigger the wheel, the better!

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...