måndag 29 oktober 2012

Att "se" bilden - era tankar, tack!

Ute på promenad häromdagen. Kameran fick följa med, likaså vovve. Solen sken, dock kallt om händerna. Blev några bilder, men inte så många i kylan. Får nog skaffa torgvantar, brrr. Nåväl, här några bilder från promenaden. Jag hoppas ni vill hjälpa mig att utveckla mitt sätt att tänka i (och skapa) bilder, dvs jag vill gärna ta del av hur ni tänker/ser bild.

Nära hundrastplatsen finns en liten skog. Först tre liggande bilder. Vid första anblicken samma bild, men inte riktigt. Första bilden får med nästan hela stenen. Den andra bilden snarlik, men gått lite närmare. Den tredje än närmare. Som sagt, vore intressant och kul att höra era tankar.

Sedan två stående. Även de snarlika, men inte likadana. Tankar?

Gick vidare, in bland de stora villorna med de stora trädgårdarna i de fina kvarteren. Vilka färger löven bjuder mot den klarblå himmeln, helt fantastiskt. Men nu hade det börjat blåsa. Den isande öresundsvinden gör att jag kvickt packar ner kameran och styr stegen hemåt. Borde kanske beskurit allt detta färgglada så att det blev en stor stående bild? Hm...2 kommentarer:

 1. Den stående bilden med träden gillar jag mycket!
  Först tyckte jag bra om !:an, sen om 2:an ...
  Men när jag kom till de två stående, så kändes det genast att de var överlägsna. Kan inte föredra någon av dem framför den andra.
  Även de röda löven och blå himmel känns bättre med det stående formatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märit, tack för ditt svar. Ja, de stående ger ju ett rätt annorlunda intryck än de liggande. Att det är så stor skillnad! (Har tidigare mest använt liggande format, inte tänkt så mycket på det, men nu är det kul att medvetet tänka&göra format, beskärning, komposition etc, att försöka skärpa min blick för sådant.)

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...