söndag 14 oktober 2012

Redo för vintervila

Pelargonerna är fortfarande ute. Krukorna längs husgrunden bjuder fortfarande en hel del grönt och även en blomma här och där. En del visset också. Ser rätt trötta ut, de borde väl få komma in för vintervila. Fast inte idag, då det råder riktigt blötväder. Igår hade det varit en perfekt trädgårdsdag, solen sken och värmde. Nåväl, den dagen gick till annat, såsom dagar ibland gör. Fast en liten runda med kameran blev det. Då. Igår. I solen.


4 kommentarer:

 1. Så många fina blommor du har kvar.....
  Kram :)

  SvaraRadera
 2. Ojdå, klarade dina pelgargoner frostnätterna ute?
  Tog in mina och nu står de i varsitt fönster i boningshuset. Har knappt övervintrat pelargoner förut, men visst kan man klippa ner dem snart? De är vidlyftigt yviga nu och blomningen är snart slut. Tycker att det är svårt att veta hur mycket man ska vattna dem också. Det finns ju element under fönstren. Har möjlighet att sätta ner dem i källaren, men då blir det så tomt i fönstren, så jag tänkte hålla dem vid liv under vintern. Visst går det att göra så?

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Ja, pelargonerna blommar, men inte mycket annat nu. Men blir ju glad för allt som visar sig...

  Jag övervintrar mina dels genom att ställa dem i den ouppvärmda tvättstugan (frostvakt), dels genom att ha en del i sovrumsfönster, där elementen inte är så varma. De inomhus behöver ju vattnas och hållas som vanliga krukväxter. Gjorde det med några i vintras och förvisso såg de inte så roliga ut, men de överlevde. Klippning? Blir osäker... kanske lyfta frågan i AoT-forumet.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Det är lite att stå i så här års. Mina har också kommit in och jag kommer att sakna dem så. Doften från pelargoner är så underbar.
  Nu gäller det bara att vattna lagom.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...