måndag 25 februari 2013

Tigga sticklingar. I år. Igen.

Ute i tvättstugan är det frostfritt. Här hamnade pelargoner och en del annat för att övervintra. Sedan glömdes de bort. Av mig. Slarvigt. Så skulle nog aldrig någon annan göra. Någon annan skulle pyssla om de små liven, ge dem vatten och prata med dem då och då. Men inte jag. Nu tar jag in en del av krukorna och de ser ju fina ut. Krukorna alltså. Men annars är det en rätt hemsk syn. Dock, livstecken från några. Blir till att tigga sticklingar i år. Igen.


Ovan de pigga, de som visar liv, ja, t o m en blomma. Nedan de som det nog inte är något hopp om, men jag har iallfall vattnat dem där de står på köksbänken. Pratar uppmuntrande med dem, men vet inte om de lyssnar. De är nog rätt svårflörtade och det kan man ju förstå.


"Det var en gång..." Jodå i somras stod de där längs huset, se inlägg från juli. Det var då det. Nåväl, det kan finnas hopp för den speciella Pelargonium tetragonum, som visar yttepyttelite grönt. Håller tummen. Så här såg den ut i somras:

Pelargonerna kan även behöva ett lyft i bokstavlig mening. Då stod de på några gamla tegelstenar längs huset.

Skulle kunna vara fint om de kom upp lite och även samlades ihop. En hylla kanske? Skulle kunna bli fint. Eller hänga krukorna direkt på fasaden? Fast hur skulle man göra det så att det ser snyggt ut? Någon som vet?


8 kommentarer:

 1. Å tigge stiklinger må man gjøre. De liker godt å bli klippet ned. Blir så frodige da. Hvis du vil ta en titt, har vi plassert pelargoniene i en hylle. De står under møne og slipper regnet. (Se Helgegleder 2 februar). I Spania henger de pottene opp med bøyler og fester dem til veggen. Kjempefint. Pelargonia mot den teglveggen er jo flott da. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenerade givetvis bort till dig... fint! Ja, och så vacker kombination som du planerar med blått och orange... Nej, nu kom jag visst på avvägar =oP
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Jag tycker tegelväggen är jättefin.Lite olika färger som ändå harmoniserar.Passar fint med lerkrukor mot väggen.Kanske du kan få till nått trappliknande som gör att alla pelargonerna ryms o syns bra?!Googla på pelrgontrappa,bilder så finns en massa fina varianter :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är just min tanke.. att det kan passa till väggen. Bildgooglade - oj, finns ju en hel del... Inspirerande, tack.
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Tycker om idén med en sort hylltrappa. Det tror jag skulle bli fint. Hänga krukor direkt på fasaden bär nog med sig olika bekymmer, som till exempel smutsränder efter vattningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märit, jag var nyss inne hos dig och "pratade" lite... och så plingade det, ja, och så var du här minsann... =o)
   Du har rätt, kan bli fult på tegelfasaden, vore skillnad om det var en annan fasad som kunde målas... Nog bra med någon hylltrappa, kan ju göras rätt smäcker. Trä? Eller kontakta en smed? Fundera, fundera...
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Brutalt ärligt och härligt. Hoppas att Pelargonum tetragonum överlever. Den var ju tjusig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o)
   Ja, jag hoppas också... fortfarande osäkert.
   Ha det gott!

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...