lördag 4 mars 2017

Helgen före Måndag!

Ljudet av smältande snö. Synen av... Förra helgen stod jag och betraktade hur vatten blev till droppar, som strax försvann i mötet med marken. Det är rätt fascinerande att ibland stanna upp vid en självklarhet och verkligen se. Ingen droppe den andra lik och de förändras även under sin tillblivelse och resa. För att sedan uppgå och försvinna i allt och inget. 

Februari blev en månad med både vinter och vår. Nu mars. Både vintergäck och snödroppar känns rätt självklara, så fort det går det där. Nu söker blicken efter annat. Jag ser  och förundras över hur vacker den lilla irisen 'Katharine Hodgkin' är. 

Blåsippan - Hepatica nobilis / Anemone hepatica - är löftesrik.

Blommande julros - Helleborus orientalis.

Även en del krokusar - Crocus vernus - är på gång. Undebara! 

Idag, nyss tidig morgon. Jag vaknar i ett mörker som ljusnar. Men ingen sol, det är gråväder. Lätt duggregn. Tulpaner inomhus i lampans sken.

Krispiga tulpaner som följde med hem igår från butiken. En skylt berättade att det var mer ekonomiskt (?) att köpa tre buntar. Så... (Det gröna som sticker upp nere till vänster? En pelargonstickling i glas.)

Jag tycker mycket om nyansen - eller kanske nyanserna - då vitt inte är riktigt vitt.

Många i ett krus. Jag tar en och låter den hamna i egen vas. Den står i ett fönster. Linnetyget, som fungerar som insynsskydd, blir lugn bakgrund.

Strax intill några kvistar från trädgården. De börjar visa grönt. Inga blommor än. Hoppas.

Hur blir vädret idag? En prognos lovar sol bland moln. En annan bara moln. Båda anger nio grader och vinden till sex meter per sekund. De är överens om att morgondagen bjuder regn med lägre temperatur och mer vind. Aha! Denna information är alls inte oviktig, då detta är helgen före en måndag inte vilken som helst.

Va?
Jo!
Redan?
Ja!
Åh!
Mm.

På måndag är det dags för årets första tömning av trädgårdstunna! Idag ska den fyllas till brädden. Sedan rullas den ut till trottoaren, där den snart får sällskap av alla de andra av kvarterets gröna tunnor. Vi, som klippt, samlat och fyllt, nickar nöjt till varandra. Kanske växlas några ord om väder och vind, våren som kommer och vintern, som lurar om hörnet och inte riktigt vill släppa taget än. Men den struntar vi i, för nu är det... VÅR!


Fler inlägg, se länk.2 kommentarer:

 1. Många fina och efterlängtade vårtecken hos dig.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Härliga vårtecken hos dig! Härliga bilder också! Ja så var det söndag igen, hur fort kan en helg gå?
  Busväder här så jag håller mig inne idag...skönt det med :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...