lördag 30 mars 2013

GUL PÅSK!

Påskafton. Vaknade tidigt och kikade ut. Snöflingor i luften, ett tunt täcke ligger nu över trädgården. Solen skiner, det är en fin dag. Vintergäcken lyser gula. 

Den där knallgula, gladgula.. ja, påskgula kulören som jag både tycker om och har lite svårt för ibland. Speciellt som nybliven trädgårdsägare, då var jag rätt säker, sådär gult är rätt... fult. För det mesta. För de tidiga vårblommarna, såsom vintergäck, var ju trevliga att skåda. Sedan kom ju påskliljorna och lyste upp, även de välkomnades. 

Apropå narcisser, pingstliljan, en enda, stod i trädgården. I mitten lyser den gul. I höstas planterade jag flera. Hoppas på en "äng". Blir flera gula och vita nyanser, återkommer...

Gula tulpaner dök upp. Lyste också glatt på vårkanten innan mycket annat kommit igång. Två flugor vandrar på dess kant.

Sedan var jag "tvungen" att så ringblommor, minnen från barndomens trädgård. De är ju faktiskt också gula, sådär gladgula. Men inte är de fula.

Jag fick frön från AoT-forumets fröbibba. Minns inte från vem, tyvärr inte antecknat namnet. Men dessa små ringblommor är ju helt underbara. Pyttesmå. Missade tyvärr att själv plocka frön... Skulle så gärna så dem igen. (Någon som vet var/hur jag kan få tag på frön???)

Är gult fortfarande fult? Nej, nu gick det "utför" med tvärsäkerheten. I närheten av den lilla uteplatsen och dammen lyser gullvivorna...


...tillsammans med smörbollarna.

Men sedan är det inte mycket av det klargula i min trädgård. Daggkåpan är gul, men inte riktigt sådär knallgul.

Gult finns som inslag både här och där. Men mer försiktigt.


Jaha. Så den riktigt gladgula är i min trädgård mest en vårens och försommarens kulör. Förutom ringblommorna i köksträdgården (och maskrosorna här och där) så är det sedan mer milda gula nyanser som jag väljer. Överhuvudtaget har jag nog mer knalliga färger på våren och mer lågmälda  under sommar och höst. Så är det nog. Hm. Vad säger det om mig? Säkert något... =oP

Nåväl, en riktigt gul en. Men inte ful en. Är ju denna:

De hör påsken till, finns här och där, några står på insynsskydden och blickar ut mot förbipasserande. Till er alla, från oss alla:6 kommentarer:

 1. Känner så väl igen mig i din gulliga gula funderingar. Hos mig bor det dessutom forsythia som är tacksam i påskriset.
  Glad påsk!/Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som nybliven trädgårdsägare var jag på växtloppis på Alnarp. Tackade prompt nej till allt gult. En av säljarna sa "Aha, så du är i DEN fasen..." Och så rätt han hade, hihi... (något som jag ju inte förstod då =oP)
   Solen skiner! Snön smälter! Fåglarna kvittrar!
   Ha det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Precis så, man börjar visst gärna med att tycka att gult inte passar, men även hos mig har det kommit alltfler gula inslag efter hand.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de tenderar att bli fler... (Liksom så mycket annat =oP)
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Så otroligt många fina bilder du visar! Och jag gillar den där lilla o-fula på slutet. Riktigt söt.
  Hej hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag är nu rätt svag för de där små kycklingarna... Faller handlöst för dem varje år och de hamnar både här och där.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...