tisdag 14 april 2015

Köpenhamn & Loppis!

I lördags en tur till Köpenhamn. Värme och sol, fantastiskt! Nu gjorde vi inte "det vanliga", dvs Strøget fram och tillbaka med dess kringkvarter, utan hoppade först av tåget på Nørrebro station och spatserade till de närliggande Torvehallarna, med dess härliga blomster- och matförsäljning.Nu är detta en trädgårdsblogg... ja, så tårtan är nu inte bara en tårta, utan får mig att tänka på blodtoppen, den mörka stjärnflockan, kanske bäcktisteln... Som sagt, inte en vanlig tårta.

På loppmarknaden, som enligt en försäljare ska flytta till en plats bakom Huvudbangården, kunde jag inte låta bli att köpa denna glasskål.

Det är en rätt stor och tung skål, där foten också är ihålig. Skålen är från Holmegaard och serien Majgrøn av Per Lütkens. Trädgård? Hm, den är grön och om jag ställer den på ett bord därute blir den ju en... trädgårdsskål. Just det.

Metron till Fredriksberg och ännu en loppmarknad. Den förra andades mer kvalitet, här var det allt mellan himmel och jord. Huller om buller. 

Hej!

Mitt i röran bland tingeltangel och skräp fanns en del att fynda. Som denna duk, där broderierna har gjorts för hand.

Visst är det en vacker duk! Hur mycket jag betalade? 150 dkr! Ett fynd!
Vad duken har med trädgården att göra? Jo, ute på bordet blir den ju en... Broderierna gör den också till en... blomsterduk.

Det var härligt att inte göra "det vanliga" denna lördag i Köpenhamn. Här finns mer att upptäcka! Har du några tips på smultronställen att besöka och uppleva så vore det roligt att få veta.


12 kommentarer:

 1. Torvehallarna såg ju spännande ut, loppis med för den delen. Är så sällan i Danmark, sist var nog på en julmarknad för flera år sedan. Några smultronställen har jag nog inga. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Torvehallarna var trevligt, speciellt då solen sken denna varma lördag.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Gott att ha tillgång till hela Köpenhamns utbud också när man är shoppingsugen. Fina fynd. Duken kommer ju att bli perfekt på bordet med samma färg.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, Köpenhamn ligger nära och "borde" åka in till byen lite oftare... Det är sant, dukens broderier på bordet kan bli fint =o))
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Härliga, fina fynd! Duken gillade jag också;-)!

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Är så glad för duken... Vilket hantverk!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Hei! Dette må ha vært en skikkelig opptur. Duken er nydelig, fatet også. Gratulerer! Anne
  P.s her har det snødd i dag. Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var en härlig rundtur i Kphmn!
   Fy för snö! HU! Hoppas det är sista rycket för vintern, så att våren kan inledas på riktigt...
   kram
   Katarina

   Radera
 5. Deilig å ha en sånn dag, når man egentlig ikke er på jakt etter noe spesielt, dukker det spesielle bare opp :-)) Gratulerer !
  Nyt funnene !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en underbar dag! Fynden på loppisen var roliga, men sekundära. Men roliga, som sagt =o)) Att mysa med nära och kära i den köpenhamnska solen, underbart!
   Allt gott!
   Katarina

   Radera
 6. Tänk en kort resa över sundet och sen få se de där slösande mängderna frukt,grönt och BLOMMOR. 2 fina kronärtskockor för 20.... Jag säger inget mer. Jo förresten - hörde på radion i veckan att man tydligen ska ha dåligt samvete för köpeblommor också som inte är miljövänliga.. Jaja.. det får väl bli argumentet för inköp av fler egna växter eller??!?!

  Duken var inte bara ett fynd utan urläcker. Du anar inte hur gärna jag skulle vilja lägga ett smörgåspapper uppepå och rita av!! Helt enkelt för att blommorna och slingorna var så vackert stiliserade och för mina trakter ovanliga. Vem vet... ..jag kan ju alltid hoppas :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så vackert (och lockande) när frukt & grönt & blommor säljs på detta vis... Ibland behövs de där snittblommorna, som tulpanerna när vintern väntar på våren... En balansgång på slak lina, men om det är ett argument för fler egna växter, så inge mig emot, ha ha!
   Älskar min duk! Mitt bland allt "skräp", så låg den där. Kul att du också ser det jag ser.... Kom hit o rita av vetja! =o)
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...