lördag 21 november 2015

Alldeles nyss (snö väntas idag)

Det talas om snö... Nej, nej, nej, inte än, tänker, tror och hoppas jag. Fortfarande är trädgården i höstskrud, fortfarande väntar räfsan, spaden med flera. Häromdagen...

...var ju tomaterna rätt pigga, även om dess blad- och grenverk gäspade. Styvfingerörten - Potentilla recta sulphurera 'Citrina' - bjöd blommor. 

Gurkörten - Borago officinalis - har inte gett upp än.

Stockrosorna visar mestadels fröställningar, men solen lockade också fram några enstaka blommor. 

Jordgubbar!

Häromdagen, alldeles nyss. Mot nollstrecket idag, snö väntas i eftermiddag. Men sedan återvänder plusgrader med regn- och ruskväder. Perfekt! Liguster ska planteras, lökar hamna i jorden. Ditt och datt ska göras, nu känner jag att det hastar. Den milda hösten har varit förförisk och nästan fått mig att tro att vintern skulle dröja länge än. Nej, jag förväntar mig inte solmogna tomater och röda jordgubbar i slutet av november, jag är ju realist. Men tänk att det varat så här länge, visst har det varit en magisk höst...4 kommentarer:

 1. Hej Katarina! Jag känner som du, vintern kom plötsligt trots att man "vet" att blidvädret inte kan vara för evigt. Riktigt fint med snön i går kväll, men så vaknar man till regnsmatter från taket och får bekräftat att det skånska underbara är kort...:-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, regnet smattrar, snön smälter... Lite trist, men samtidigt tur... Min "att göra"-lista behöver höst en stund till =o))
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Precis, är inte heller riktigt klar med lökplanteringen än. Känns konstigt att hösten är slut och vintertiden börjar nu. Men när första advent närmar sig så... :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm... vi som spar, vi har... =o)) Gäller ju att dra ut på trädgårdssäsongen och sedan... börja tidigt. =oP
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...