onsdag 25 november 2015

En stund med vinter

Så kom då snön i lördags. Tung och blöt, det frysta blandades med det smälta. Söndagen lät det vita ligga kvar tillsammans med vatten som blivit till is. Måndagen bjöd solsken, krispig kyla och en blå himmel...

Buxbomsklotet bär den tunga snön, lavendeln har lagt sig.

Vita fläckar här och där.

Som gräddklickar.

Blå himmel. Vilket ljus! Snön smälter.

Solen får växterna att leka.

En stund med vinter, som kom och gick. För då måndan blivit tisdag hade snön smält. Idag gråväder, mildväder, blötväder. I helgen utlovas sju plusgrader och sol. Väderleken sköter sig exemplariskt just nu, det är bara att tacka och ta emot. För imorgon levereras... Och till helgen ska jag... =o))8 kommentarer:

 1. Men hallå! Inte retas sådär! :) Vill ju veta vad du ska göra. Vädret är som vanligt igen och inte mig emot. Skönt med plusgrader (när växterna fått en köldknäpp och mognat av).
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Ha ha! =o)) Vi som fortfarande trädgårderar tar tacksamt emot mildvädret en stund till... Nu ska jag vänta på leverans. Kommer mellan kl 10 och 17...
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Lite underligt att ni fått snö där nere i söder, när vi fortfarande har mildväder här uppe. Allt är lite uppochnervänt nuförtiden.
  Väldigt vackert är det dock med snön och den blå himlen.
  Ha det gott!
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är vädret underligt! Snön kom och gick. Bara ett litet smakprov liksom. Nu åter mildväder. Grå himmel, regn idag. Skånsk vinter, just det.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Kan inte vara ofta södra Skåne för snö före Småland. Ni kan väl inte ens få snö alla vintrar över huvud taget... Väldigt vackert är det och ljuset det för med sig är välkommet. Här är det för närvarande som att trampa runt i havregrynsgröt med blöta, tjockdimma och lera.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, det är inte alltid vi får snö alls, eller om snö bara lite grann och inte länge. Fast ibland så... Nåväl, denna gång smälte snön strax, frös till isgator - HU! - för att sedan regna bort. Nu blött även här, grått och regn. Utomhus lockar inte...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Inte just samtidigt men några dagar senare var jag i Dalsland och Värmland efter första snön. Strålande sol, blå himmel och vita fält - det är ju så njutbart.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fantastiskt vackert det måste ha varit, alla skogar och sjöar... Exotiskt för mig som mest vandrar runt här i Skåne och söderöver...
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...