söndag 12 februari 2017

Vanlig ovanlighet

Några dygn med snö. Inte självklart här i Malmö även om det knappast är en sensation. En rätt vanlig ovanlighet, med andra ord. Så... vi pratar om snön: Kommer det mer? Kommer den att ligga kvar? Den enes hopp kan vara den andras farhåga, tänker jag då jag ser kvarterets ungar åka pulka nerför en liten liten backe samtidigt som den mycket gamle mannen, som bor några hus härifrån, försiktigt tar sig fram i halkan. För halt är det i en väderlek som vandrar runt nollstrecket och inte riktigt kan bestämma sig för plus eller minus.

Igår, jag öppnar fönstret och släpper in ljuset. Hör ljudet och känner doften av smältande snö.

Ser du vintergäcken på bilden ovan? I början på veckan så här. Pudersnö.

Sedan blev de nästan täckta av det vintervita, som i sig blir till en målarduk för skuggornas lek.

Droppar i gnistrande snö igår.

Här en annan bild, tagen för några dagar sedan då snön anlände och mer fanns att vänta.

Det är märkligt hur den annars mörka natten blir ljus av allt det vita. Huset ser ut att vara större än vad det egentligen är...

Här är proportionerna mer "sanna". Uthusen till höger. Andra hus skymtar. Himlen bär på snö.

Nyss så här.

För att bli.

Snö som smälter blir till vatten blir till... Konst? Nu har isen smält, men för en stund, som var längre än ett ögonblick, skapades detta på en av de rostiga korgarna.

Plusgrader är att vänta, snö och is blir till vatten. Men inte riktigt än. Söndagen bjuder - liksom lördagen - sol och vindstilla. Jag hör hur kvarteret vaknar till... liv utomhus.
12 kommentarer:

 1. När jag vaknade hade du nog redan hunnit långt genom dagen ;) Snö är ett spännande fenomen. Tänker mest på det när jag går i skogen. Skogen är alltid tyst men det händer något när snön lägger sig och plötsligt känns det som jag landat i en ännu tystare och avskild bubbla.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm kan tänka mig att snö i skog, inte varit med om det så ofta, är magiskt. En gång var jag i Sälen och där var - före en sydskåning, exotiskt mycket snö som låg alldeles stilla och alls inte yrde runt på skånskt manér. Jag frös inte, ja, och det var - precis som du skriver - som att vara i en bubbla. Som om tillvaron hade stötdämpare och blivit alldeles mjuk och omfamnande, minns jag nu då du påminner mig om det. =o)
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Vi har nog litet kallare här i inlandet, för än har inte snön börjat smälta, trots att solen lyser från en blå himmel. Det ser fint ut genom fönstret, men jag ser att det blåser rätt rejält, så jag kurar nog inne idag.
  Ditt rara lilla hus! Underbart med en omgivning som har både snödroppar och vintergäck.
  Du har blivit en duktig fotograf. Det ser man inte minst på den vackra bilden med isformationer.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o))
   Ja, ni har det nog kallare... Minns då jag hade en del jobb i Hässleholm att väderleken kunde vara mycket olik Malmö. Men så frös det till här också, några nätters kyla. En hel del snö ligger kvar, men en del har blivit vatten och is. Det är halt. Men solen värmer. Så tacksam för den gamla trädgårdens tidigare trädgårderare, som bjuder såväl snödroppar som vintergäck.
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Ja denna snö...här var det också snödroppar och lite fågelkvitter innan snön kom i veckan! Härliga bilder du visar, vi går snart mot mars, äntligen!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Rätt trevligt med snö såhär i februari, så kan ju den härliga våren komma i mars. Snart, som du skriver, vi är ju faktiskt i mitten av februari redan. =o))
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Så vackert! Hos oss, en dryga 40 min med bil från Malmö, pulsar vi fram i nästan halvmeterhögt snötäcke. Vansinnigt orättvist tycker jag som tillbringat dagen med att försöka gräva fram buxbom och andra små stackare som ligger tryckta mot backen.
  Ha en härlig vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Bor du i Skåne? Går in på din sida och det ser jag ju nu... Jag har alltid trott att du borde längre norrut, vet inte varför. Inte så roligt med så mycket snö som ni har, blir ju en del jobb så att den inte tynger växterna. Vi är sällan med om det, men det har hänt. Hoppas nu den smälter undan så att våren kan välkomnas... =o)
   O tack detsamma: Ha det riktigt gott du med!
   önskar
   /Katarina

   Radera
 5. Underbart, fåglarna kvittrade glatt när vi gick på vår promenad i solsken idag. Känner hur energin kommer tillbaka, och hoppas så att vi inte får mer snö nu, nu får det bli vår.
  Önsketänkande.
  Fina bilder!
  Ha en fin vecka /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solenergi, visst laddas vi av det just nu! Det är fantastiskt och så behövligt.
   Vore fantastiskt om vi kunde stega från ett vitt februari till nästa månad med vårblommor (och fortfarande soligt förstås). Önsketänkande kan väl slå in, tänker och vill jag gärna tro. ;o)
   Tack detsamma: Ha det riktigt gott du också!
   önskar
   /Katarina

   Radera
 6. Skjønner du holder til mye lenger syd enn oss. Her er det ikke tegn til hverken erantis eller snøklokker enda.
  Ellers.. vakre bilder !
  Ha det godt.
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, min trädgård ligger i zon 1, nästan zon 0 - om en sådan nu finns - då det är skyddat söderläge vid kusten i södra Skåne. Det räcker att man åker en bit in i landet för att det ska vara senare. Just under vintern-våren märks hur olika förutsättningar vi har, det är som om vi ibland befinner oss i olika årstider samtidigt...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...