måndag 2 september 2013

Alldeles nyss

Sommarvärmen har ersatts av en mer höstlik väderlek. En stund i trädgården igår. Mellan skurarna, som kom utan förvarning. En liten stund bland krukorna blev det ändå. Blickar ut över trädgården och visst finns det sådant som fångar blicken. Men inte samma anslag som alldeles nyss. Då dansade lavendeln.

Bland lavendeln en hjärtpenstemon - Penstemon ovatus. Bilden nedan är inte från i år för just detta år valde den inte att komma tillbaka. Som tur är har jag små fröplantor och de står nu på tillväxt. Det som var då blir förhoppningsvis lika vackert nästa år.

 Tänk en äng med penstemonen som sticker upp här och var. I bakgrunden daggkåpa.

Nära igen.

Den har varit i trädgården länge. Bläddrar tillbaka i albumen och ser bilder från 2009.

Trädgården då. Mycket har ändrats, men den vita pionen är kvar, likaså daggkåporna och lavendeln. Ett lite sötare anslag då än nu, tänker jag.

Många bilder visar hur det glittrar i solskenet. Mycket är knoppar som lovar framåt. Färgerna är klara och friska. Det vår då det. Kikar ut och det är gråväder. Arbetsdag, inte trädgårdsdag. Höstdag. Tröjan värmer och jag funderar på strumpor. Nåja, än kan det komma sensommardagar. Tänker och hoppas jag.4 kommentarer:

 1. Vakkert og stemningsfullt innlegg!!
  Sensommer er vakker på sin måte...og vi har mange fine dager utover i denne måneden også:)
  En fin ny uke til deg:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Idag lyser solen! Ser så lockande ut då jag kikar ut genom fönstret. Får nog ta en paus i arbetet härinne, passa på...
   Ha det riktigt gott du också!
   /Katarina

   Radera
 2. Det mulna passar mig rätt bra just nu. En förkylning i kroppen ihop med grävning igår gjorde mig nästan svimfärdig. Så idag... ..en innedag fast dottern rapporterar värme från därute.

  Stämningsfullt var ordet. Reflektionen hur trädgården förändras inte bara med årstider utan med åren med hjälp av våra spadar. Tur är kanske det... ..var skulle man annars få ner nytt?

  Hoppas du fått solen och sensommarvärmen åter!

  SvaraRadera
 3. Aj då, förkylning är inte kul. Bara att försöka ta det lilla lugna, fast det är inte alltid så "bara". Förändringarna i trädgården fortsätter och fortsätter och fortsätter. Längtan efter att få till det finns ju där, men inte att bli färdig. Vore tråkigt. Solen och värmen? Leker tafatt och vill inte låta sig fångas riktigt.
  Krya på dig!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...