torsdag 19 september 2013

I ögonen fallande

En liten stund kikade solen fram. Sedan försvann den bakom de tunga molnen som lovade regn. Regnet kom. Och gick. Men gråvädret dröjde sig kvar hela dagen och det fortsatte att droppa så smått från himlen då och då. Den lilla stunden av sol fick mig att lämna skrivbordet och ge mig ut. Promenerade runt, kikade här och där. Det var igår förmiddag.

När jag nu bläddrar bland bilderna tänker jag att en del behöver upptäckas för att synas. Annat pockar på uppmärksamhet och får mig att fundera över ordet iögonenfallande, som verkligen berättar vad det handlar om ibland. I ögonen fallande är perovskian - Perovskia atriplicifolia 'Litte Spire'- som glittrar i ljuset.

Lavendelrundeln är inte längre ett hav i blålila toner. Men så lägger jag plötsligt märke till den där endaste en...

Apropå en endaste, se rosenskäran! Inspirerad av ett hastigt besök hos Hanna förra hösten sådde jag en hel påse med frön. En endaste blev det, bara en eller bättre än ingen. Hursomhelst, den fångar min blick och jag vet att jag nästa vår kommer att försöka igen.

Grenarna var nyss tunga av päron, nu är det mesta plockat, men än finns det frukt kvar.

Kaprifolen visar enstaka blommor och även om det nu är dess röda bär som lyser mest, så är det ändå blommorna jag helst vill se.

Mycket går nu i rosa och vinröda toner. Denna plats behöver solens lekfullhet för att komma till sin rätt.

Kärleksörterna har sin storhetstid nu. Jag har flera, här är en. Vilken sort? Troligtvis en med namnet 'Bertram Anderson', men jag är inte helt säker. Här svämmar den över betongkrukans kanter, lyser rosarött mot det silvergrå bladen.

En liten runda under en kort stund då solen visade sig. Det blev många bilder, här bara ett axplock av det som föll mig i ögonen därute då och vid datorn nu. Kikar ut och solen visar sig även denna morgon. Vädret är iögonenlockande... Ut? Ut!
12 kommentarer:

 1. Dejligt indlæg som er meget lig med min morgentur rundt i haven i morges. Koldt og med våde fødder, men måtte lige nyde haven inden dagen rigtig begyndte. Perovskia, lidt lavendelduft, kaprifolium og alle de andre dejlige blomster som stadigt står derude. Åh, så skønt.

  Skøn dag fra Katinka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en härlig tid. En annan luft nu än då. Speciellt sådär en tidig morgon.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Så vakre bilder du har tatt!

  SvaraRadera
 3. Ah vilken lycka med egna päron! Vad är det för sort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är Lycka! Trädet bär mycket frukt så det blir till grannarna också...
   Jag vet inte vilken sort, men det är mycket goda, smakrika, päron.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Åh, ser fram emot en ledig dag hemma i morgon, kanske få ta en trädgårdsrunda i dagsljus, och vem vet, sol? Tack för att du delade med dig av din promenad, verkar som vi har ganska många växtfavoriter gemensamt. Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njut din lediga dag och hoppas att solen visar sig för dig.
   Själv? Tyvärr ingen ledig dag idag, men imorgon... Åh!
   Kram
   /Katarina

   Radera
 5. Ja nu tar det verkligen på blomningen och de där sista, ensamma är lite luggslitna. Vackert på sitt sätt. Ja det blev ut idag. UT och flytta pioner och gräva hål för nya. Ett par ljuvliga timmar innan regnet vräkte ner. Men lika bra - jag skulle ju ändå till frissan kanske hade glömt det annars :-)

  Ha det gott! /Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... hoppas du blev fin i håret.
   Här kom också regnet helt plötsligt. Sedan lite sol igen. Sedan mulet. Osv. En väderlek som verkligen var väder i lek.. =oP
   Ha det gott1
   /Katarina

   Radera
 6. De små tinget man märker när blicken vandrar runt lite försynt eller där en solsråle letat sig fram det är såna ögonblick då jag måste ut på spaning i trädgården :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de stora ögonblicken är de där små... =o)
   Solen håller på att vakna denna lördagsmorgon, kan bli fint.
   Kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...