söndag 8 september 2013

Månskensnepeta - Återkomsten

Månskensnepeta - Nepeta goviana 'Zaskar Dragon' - fick för flera år sedan följa med mig hem från Åbergs. Den planterades och levde väl ett tag. Sedan dog den. Läser i ett inlägg som jag gjorde i februari 2012 att jag fått fröer från AoT-forumets fröbibba. Jag skulle så. Då. Hur gick det?

Svaret blir: BRA! De frösådda plantorna står nedanför äppelträdet. Det vimlar av små blommor som skiftar i toner av milt gult och vanilj. Vinden skapar rörelse, det är inte helt lätt att fånga den med kameran. Jag försöker.

Fröna blev till småplantor som blev till... Likt en saga med lyckligt slut. Kanske som de där amerikanska filmerna med ett otal "sequels", vad säger man på svenska? Uppföljare kanske. Nåväl, jag ska försöka plocka frön när tid är. En del för eget bruk, en del för andras. Månskensnepeta kommer således att bli Månskensnepeta 2 och 3 och... Eller varför inte:4 kommentarer:

 1. Ha, den filmen måste jag se, menar ha . Svag för allt som lyser i månsken ( kanske beror det på mitt namn) och jag har inte sett 1:an heller.
  Kram Luna

  SvaraRadera
 2. Haha, såklart att just du måste ha denna!
  Absolut sevärd. Och såvärd. Ska försöka plocka frön, hojta om du vill ha.
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Vilken goding! En jag aldrig hört talas om. Får du frön är jag jätteintresserad. Du har lyckats väldigt väl med fångandet tänker jag :-)

  Ha det gott! /Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är en favorit. Ännu en hämtad från Åbergs i Ystad... När jag skriver här inser jag att rätt många av mina favoritväxter kommer därifrån. Favoritväxter från en favoritplantskola.
   Ska försöka plocka frön och givetvis får du om sådana finnes. Lägger ut en blänkare här så hojta (för jag är rätt glömsk).
   Ha det gott du också.
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...