fredag 6 september 2013

Blommig Fredag: Säsongen som gått

Fotbollskväll. Det är säkert kul får någon. För många. Men jag blir glad då jag ser att det bjuds upp till Blommig Fredag igen. Något att pyssla med under tiden sportkommentatorerna kommenterar hur den där bollen sparkas hit och dit. Fånga bollen? Fånga stunden!

Jag får den lysande (?) idén att plocka bilder från inlägg de senaste fyra månaderna så nära dagens datum som är möjligt. Vi skriver den 6 september, alltså behöver jag vandra tillbaka och kika på hur det såg ut den 6 maj eller iallafall nära inpå.

Maj
Inlägg den 5 maj och 7 maj, jag väljer den senare, se inlägg. Det handlar om dammen. Vårlika bilder, krispigt grönt. Den vita kabbelekan - Caltha palustris var. alba - spelar huvudrollen. Förundrad över dess vita distinkta blomma, inlägget visar flera bilder. Friskt gröna blad. Ett av alla dessa fynd från växtmarknader på Alnarp.

Kungsängsliljorna är på gång. Vi har inte kommit längre nu. Ja, då. Det nuet som var.

Juni
Åh, allt är verkligen så grönt och friskt. Lovar mer, det är försommar. Inlägget som skrevs den 5 juni handlade om dammen. Jag vill ju inte bli tjatig, så jag väljer det följande som handlar om tulkörten - Vincetoxicum rossicum. Brunnävan strax intill lyser i solen. Fler bilder, se inlägg.

Juli
Kan återigen välja mellan dagen före och efter. Men inte Dagen. Jag väljer dagen efter, dvs den 7 juli då jag fångas av de praktfulla stockrosorna och en del annat

Augusti
Närmast den 6:e är den 7:e. Återigen inget inlägg den 6:e. Nåja, läser sedan i inlägget att bilderna är tagna under gårdagen, så det som är lite fel är ju helt rätt ändå. Det här känns som alldeles nyss. Som nu. Fast då. Fortfarande plockas frukterna från den fantastiska busktomaten. Blodtoppen vajar i vinden nu också. Men kaprifolen visar knappt någon blomning nu, nej, jag inser faktum: Det var då det.

Hm, nu undrar jag varför jag valde denna strategi. Blev det nu det allra vackraste som visades? Nja. Blev det nu det allra mest betydelsefulla som visades? Nja. Blev det ens representativt för denna sommar? Återigen ett tveksamt svar. Men det blev iallafall något, eller hur? Bättre än ett ingenting är ju någonting, sägs det. Nu står en liten Viggo där och väntar: Kvällsrunda? Kvällsrunda!

Ännu en bild som används tidigare. Men det kunde ha varit idag, det är bara en stund sedan vi satt därute i kvällssolen som värmde. Det är en vacker tid nu. Också.18 kommentarer:

 1. Men vilken roligt och fyndig tolkning på temat! Klockrent! Jättefina bilder!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack... nu ska jag ta en runda bland de andra bidragen. Ser fram emot promenaden!
   Ha det gott, ja, bäst (=oP) du också!
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Underbara bilder och upplevelser att plocka fram när mörkret och kylan omsluter oss...=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Vi får passa på att njuta nu och ta många bilder för att minnas och stå ut...
   Trevlig helg!
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Härliga bilder.Och vem kan motstå dom fina ögonen .Kan vi gå nu matte?

  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det blev en runda. Och sedan en långrunda idag med lek och bus med andra hundar. Nu en riktigt trött tax som snusar i sin korg. Gäsp! Frisk luft, solsken och sensommarkänsla tröttar även de tvåbenta...
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Vilken härlig trädgårdssommar det har varit! Här var verkligen mycket vackert att titta på!
  Är extra imponerad av dina tomater! Hur har du lyckats få dom så buskiga och fina?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Ja, det har varit en fantastisk sommar. Nu bjuds sen-dito. Tomaterna? Även jag är imponerad. Den allra första gången jag har lyckats med tomater. Jag köpte en stor busktomatplanta på den lokala, lite enkla och inte så dyra, plantskolan. Ja, och sedan står den i stor kruka, utomhus, skyddat söderläge. Gödslat då och då med höns. Vattnat mycket. Dock, i stort sett samma behandling för några andra tomatplantor köpta i "finbutik", vars plantor inte har fungerat alls. Busktomat. Stor planta. Inga konstiga namnsorter. Det är nog det som är grejen för min del.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Tack för att jag fick följa med dig och se vad som hänt hos dig i sommar!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. O tack för att du var här och bjöd på en kommentar.
   Nu ska jag ta en tur bland andra bloggar och se vad som är på gång. En del fredagsinlägg tror jag nog. En del annat. Perfekt i väntan på att ugnen och spisen gör vad de ska denna lördagskväll.
   Ha det gott! (Hm... i dubbel bemärkelse, jag är hungrig =oP)
   /Katarina

   Radera
 6. Ja, det var en lur metode til å velge bilder - en "umulighet" etter denne sommeren!
  Fantastiske stokkroser! Jeg mistet mine staudestokkroser i vinter. Må huske å så nye!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.. fick ta till google translate, vad kan "lur" betyda? En lurig metod kanske? Nej, bättre upp. Genial. Jo, jag tackar. =o) Stockrosorna har varit fantastiska i år. Hoppas du lyckas med sådd...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 7. Men vilken kul tolkning, den gillade jag! Tänk vad mycket som hinner hända under några få månader ändå, roligt att se tillbaka. Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Ja, det har hänt massor ju. Märker det då jag bläddrar bland egna bilder, men framförallt då jag vandrar runt bland andras inlägg på temat: OJ!
   Kram
   /Katarina

   Radera
 8. Artig måte å møte temaet på. Mange skjønnheter hos deg. Jeg falt fullstendig for bildet med den rustne klokken med de hvite rosene i bakgrunnen. Ai,ai hvor lekkert. Er det en honningrose?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Jovisst är det en honungsros som är på väg att klättra upp i päronträdet.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 9. Ack som sagt - en rolig tolkning! Visst hinner det hända mycket på en säsong. Förundras allt som oftast över naturens egen förändring i färgpaletten allt eftersom tiden går. Ha det gott! /Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Blir så glad för alla snälla kommentarer.
   Ja, och naturen i sig är händelserik, precis som du skriver. Det är väl det som är spännande med trädgård, både den lilla här och den stora därute. Vandrade på strandängarna vid Öresund och det är sådan skillnad nu från nyss från lite längre tillbaka. Förändringen fortsätter, än har de riktigt brända höstfärgerna inte kommit.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...