tisdag 31 mars 2015

Detta är normalt

Nu snöblandat regn. Oväder med stark vind. Kallt. Enligt en vädersida ska sommaren anlända om 35 dagar. Det känns det inte som idag. Fast enligt samma sida är det bara lite kallare än normalt. Detta är således normalt. Ibland är normalt inte bra.

Igår var ungefär som nu, fast utan snö. Då regnet gjorde uppehåll passade jag på att kika till bordet och dess invånare. Det är tur för den lilla grodan att fatets kanter inte är högre och vattnet djupare. Kungsängsliljorna klarar sig bättre än väntat. De små penséerna är tappra och verkar tåla det mesta. Jag klickar några gånger med kameran för att strax skynda inomhus och njuta värmen. 
Det var igår. Idag är det värre. Men allt är helt normalt, som sagt. Helt normalt... Jag försöker intala mig och hunden detta då jag tvingar oss ut på den nödvändiga Rundan. Helt normalt... Han tror mig inte. Inte jag heller.

Tilläggas bör att vädersidan jag besökte bär namnet "Vackert väder". Det klingar ju löftesrikt så det förslår. Men trovärdigt, nja...  Kvacksalveri, hör jag taxen sucka. Kvack, kvack, hör jag från den lilla grodan. Helt normalt? Förmodligen...18 kommentarer:

 1. Fastnar för din rad:- Ibland är normalt inte bra. Tänkvärt! Min första tanke är att om man säger att något är normalt så betyder det att det är ok på nåt sätt. Jag funderar vidare.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Och din kommentar får mig att också vilja fundera vidare... Kanske betyder att något är normalt att det är begripligt, förväntat och liknande. Varken bra eller dåligt. Eller handlar det om att följa normen, NORMalt. Alla normer är inte bra...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Så godt du skriver om været hos deg! Her i Bergen, Norge har det vært vårlig lenge, selv om det innimellom er noe frost om natten. Litt snø i luften i dag, men ingenting som legger seg heldigvis! Nå er stuen full av påskeliljer og gule tulipaner og påskeegget er proppene med godis! Nå er det meldt ganske bra og solfylt de neste dagene, så da blir det hage, hage, hage! Og selvfølgelig oppdatering på bloggen! :-) ha en fin påske, håper solen kommer til deg også! Hilsen Anne-Kristin (lykkelig i hagen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Så härligt med sol... och hage. =o) Kollar väderprognosen och det lovas sol även här. Underbart! Var nyss inom dig och slog mig ner i din körsbärssal. Åh! Där blev jag sittandes länge. Lycklig i din have =o))
   Ha det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Så bra skrivet! Jag tänker att vi har aprilväder i mars... Hela vintern har här hos mig i norra delen av landet varit lite märklig. Fast jag är ganska glad att det är varannan-dags-väder. Det är ett tecken att det snart är vår... Fin tisdagskväll och Glad Påsk! /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, och det är sant, våren är ofta varannandagsväder... Mitt inlägg kom sig av att varannandagsdåligtväder blivit till flera dagar i sträck. Kollar väderprognos som lovar sol till helgen. Flera dagar i sträck. Ibland är "varendadagsväder" inte så dumt ändå.
   Ha det gott o Glad Påsk!
   önskar
   Katarina

   Radera
 4. Mmm, ibland är normalt inte alls bra. Om vi åtminstone fick lite uppehåll och sol mellan varven.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm.. Dock lovas sol och uppehåll till helgen... Speciellt fredagen ser ut att bli fin, så hoppas på en extra lååååång sådan =o))
   kram
   Katarina

   Radera
 5. hahaha Instämmer till fullo i det du skriver...

  SvaraRadera
 6. Njuter av dina bilder och det är normalt!
  Busväder här idag och dagen får ägnas åt skrivbordsarbete.
  Glad påsk
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!!!
   Fnissar fortfarande åt din gröna snigel, ha ha!
   Glad Påsk!
   önskar
   Katarina

   Radera
 7. Ja. det er ganske så normalt ! Det er vel bare det at vi lengter etter å komme skikkelig
  igang i hagen.På fredag fikk jeg kjøpt Frittilaria meleagris i potte,( men jeg måtte til Sverige for å finne det.) Så da er alle krukkene på plass.
  God påske !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, nu vill vi ha vår!
   Jag brukar köpa kungsängsliljor i kruka, njuta dem så och sedan planteras de ute i trädgården. Lite försmak av det som komma skall... =o)
   Glad påsk!
   önskar
   Katarina

   Radera
 8. Las flores son una alegría que bonitas fotos.
  Te animo a echar un vistazo a mi post verás algunas ideas realmente interesantes, que creo te pueden inspirar. Deseo que pases un buen rato y espero que te guste y si es así y no eres seguidora espero que te hagas, gracias por visitarme. Elracodeldetall.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gracias por sus amables palabras . Ya han pasado unos días de lluvia y el mal tiempo , pero ahora dijo Solan venir. Por último . Estaba dentro de su sitio que es rico en ideas. Divertido .
   Un precioso Pascua desea Katarina,
   que utiliza Google Translate para ambos entienden que la tipificación = o)

   Radera
 9. Jag kan bara hålla med, ibland är normalt inte bra:) Härligt inlägg! Ha det fint.
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, och nu sägs vädret bli bättre, solen anlända.... Helt normalt det också =o))
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...