torsdag 26 mars 2015

Insekt, insikt, insekt, insikt

Jag tänker att jag bara ska lägga in några bilder under en titel som klingar à la konsumentupplysning: "En fjäril och två flugor". Varken mer eller mindre. Gott nog. Inte göra några konstigheter, som - i bästa fall - kan uppfattas som finurligheter. Ingen knorr, som skulle få flera att sucka och kanske någon att le. Det är en mörk och grå förmiddag, det regnar på rätt bra därute. Om en stund ska jag bege mig ut. Även om jag ser fram emot att hamna dit jag ska, är resan i detta oväder inget eftertraktansvärt. En transportsträcka från A till B, utrymmet däremellan är inte ens värd en egen bokstav. Så är det ibland. Så är det idag.

Tillbaka till bilderna. Insekter. Jag höll på att skriva... och då slår det mig så lika orden är. Nej, nu skulle jag ju inte leka med orden, men visst är det så att insekt och insikt nästan är samma sak. För den bokstavstrogna. För den som snarare söker mening är dock skillnaden rätt stor. Fast... en insikt kan ju komma flygandes, ha vingar liksom. Eller krypa på och plötsligt pocka på uppmärksamhet. Eller kanske rentav, likt myggan, sticka till och lämna något som länge kliar och inte går att tänka bort. Eller som spindelns nät, som fångar en annan... insikt. 

Tillbaka till bilderna, som jag tog för några dagar sedan då solen sken. Skärpan är sisådär, jag vet.   Fel objektiv, jag vet. Nåväl, vem där?

En liten insekt kan vandra med lätthet utan att tynga. Det visar också denna vackra fjäril prov på när den promenerar från blomblad till blomblad.

Olika bruna toner lyfter i mötet med flugans blågröna färg.


Jag ser att morgondagens fredag bjuder överraskning som tema. Tänk om jag skulle göra något väldigt avskalat, kanske bara en till fem bilder utan fler ord än några få. Ibland gäller "less is more", men ibland blir jag less om jag inte får vara... "more". 
14 kommentarer:

 1. Flotte bildet av insekter, og det er utrolig hvor lett en sommerfugl er !!
  Det ser man tydelig av bildet.Og.. du har jo innsikt når du ser inn i kameraet.:-))
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Visst är det fantastiskt att fjärilen kan vandra med så lätta steg... Magi!
   Ja, och nu ser jag ju det också... en slags insikt i kameran som ger....utsikt. =o))
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Hei! Vakre florlette bilder. God kveld! Anne

  SvaraRadera
 3. Insektene er vel glade for å få noen blomster å lande i! Egentlig fin farge på den fluen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de flyger från blomma till blomma, ger liv och rörelse.
   Flugans färg... något speciellt mot det bruna.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Klurigt att tolka ord på det sättet, man får verkligen tänka till vad det betyder egentligen. Jättefina vårbilder. Ha en fin dag. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Ett enkelt ord kan - om man vill - bli till en lek...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. ÅÅhh, så fantastiska ord och bilder!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Underbara färgspel, och kan en insikt komma flygande... ? Nja kanske.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Flygande insikt? Jag tror det. "Bara" de där landningsbanorna är redo att ta emot =oP
   kram
   Katarina

   Radera
 7. Japp man kan bli less och då är 'less' en nödvändighet... Tycker inte om när det händer, men händer det gör det. Haha... ser efteråt att det ble' liksom både svenskt och engelskt där :) Insikterna som i lösningarna känns som dem alltid har vingar och är typ humlor som dunsar ner och känns som de aldrig kan lyfta igen. Dem kliande insikterna det är dem där - jaja det får väl bli så då... Typ så :)

  Ditt inlägg påminner mig om engelskalektioner i England. Plugga insure, ensure, assure och sen var det väl en 4:e också.. Sånt fick jag traggla där.

  Hoppas du har en härlig, vårlig sol hos dig! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leka med orden, vandra mellan svenska och engelska... Plötsligt skapas mening i det också. Känner igen att less kan behöva less. Jodå. Humlor, myggor... men då och då också en fjäril som fladdrar förbi i solen och inte kräver mer än att vi ser och njuter. Långt ifrån att traggla glosor, fniss...
   Nu kom solen fram! Bara sisådär helt plötsligt. Hoppas den lyser på dig också!
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...