torsdag 9 april 2015

Här och nyss

Några bilder från de senaste dagarna. Några ögonblick lite här och där. Inget tema, ingen tanke. Förutom att det var här och nu, eller rättare sagt... här och nyss. En liten talgoxe i rosenhäckens grenverk. Tänk att en liten fågel kan sjunga med sådan kraft, det är märkligt.

Mossa på stam. Sol och skugga leker. Vackert så.

En kungsängslilja i vardande. Så elegant den är, får mig att tänka på balett. Fänrikshjärtans skira bladverk lovar mer...

...och ett dygn senare täcks nästan den lilla prima ballerinan.

Strax intill är fler på gång. Svansjön? Absolut Svansjön.

Vad är detta? Vem är du? Växter som ting eller någon? Någonting? Hursomhelst ett frågetecken för mig. För dig kanske en självklarhet, isåfall blir jag glad om du hjälper mig med svaret.

Påsken må vara över, men det gula lyser än.

Några står i pallkragarna bland övervintrade perenner, som snart ska flyttas ut till krukor och rabatter. Här skymtar också sticklingar från den rödbladiga flädern. De ser pigga ut.

Fler narcisser finns i trädgården, men de känns inte lika "påskiga" som de klart gula. Jag vet inte sortnamnet på denna, då den fanns i trädgården vid inflyttning. Kanske är det en mycket gammal och speciell variant. Eller någon alldeles vanlig.

Marken blir allt grönare. Och blåare... av scillor.

Nej, alla narcisser är inte påskliljor. Här 'Thalia', som snart kommer att visa vita blommor.

Våren är en händelserik tid. Det känns onekligen lite kluvet att komma hem, som igår, och notera att de små vildtulpanerna blommat tidigare under dagen, men hunnit sluta sig. För att öppna sig igen, tänker och hoppas jag. Kanske hinner jag hem på lunchen för att se...

14 kommentarer:

 1. Vackra fina vårbilder! Här blåste det storm igår och stormen verkar tillta igen... Vacker vårdag till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Så blev det vår till helgen, men strax blåst o kyla igen. Brrr. Aprilväder!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Tänk vad några dagars sol kan göra med blomprakten! Upptäckte flera nya blommor igår, så häftigt när det händer nytt varje dag. Hoppas du hann hem en sväng på lunchen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr hann jag inte hem den där lunchen! Ja, och sedan var fredag och helgen inbokade... Förvisso trevligheter, men under våren känns det som om man behöver vara i trädgården mest hela tiden för att inte missa något =oP
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Så fina bilder du bjuder på. Från där och tidigare än nyss.
  Hoppas du mår fint och hinner njuta av våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   O tack, jag mår fint och njuter... men skulle gärna införa några påskhelger under mars-april-maj. De kan ju kallas annat än påsk och behöver inte inkludera ägg, nej, jag är inte svår, ha ha! Sisådär varannan vecka, för varje vore väl att ta i...
   Allt gott till dig också!
   /Katarina

   Radera
 4. Härlig vårrunda vi får se. Det blir några stycken nu när allt är så nytt och vackert att se på och höra på och känna. Har den kommit upp, har den slagit ut? En ljuvlig tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, och precis så... En händelserik tid, en ljuvlig tid!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Ja nu går det fort, har hänt mycket i rabatterna även hos mig sedan värmen kom senaste dagarna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen kom... och gick. Nu kyla igen. Men värmen är på ingång... sägs det. Hoppas det.
   kram
   Katarina

   Radera
 6. Härligt att vandra i din trädgård och följa det gröna, blå och gula. Jag har ägnat mig åt grått och svart eller bara träfärgat. Men grunden och trappräcket är målat, virke till en balkong trall och räcke är hämtat. Men mellan varven är det gott att vila hos er andra och era bloggar :)

  Ha en härlig lördag! Kram, Carina

  PS när är Alnarp i år? Och växten såg ut som någon '..fjärva' of sorts... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Bra jobbat med huset!

   Alnarp, så bra att du påminde mig! STA är 3 maj kl 11-13, Skånska Trädgårdsföreningen är 9 maj (brukar vara kring lunchtid). Ska nog lägga in en "blänkare" här på bloggen!

   Växten.. fjärva, spännande. Bildgooglar. Kanske är det en sådan... Fömodligen ett av alla dessa loppisfynd... Såg häromdagen att blommorna nu utvecklats till vita. Gör ett nytt inlägg.

   kram
   Katarina

   Radera
 7. Så grönt och frodigt hos dig att jag blir alldeles bländad och bilden på talgoxen och julrosen så söt. Själv är jag verkligen urdålig på att få fåglar att fastna. Hoppas du hinner hem på lunchen och kan njuta av vildtulpanerna. Här får vi ännu vänta några veckor.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag älskar dessa småfåglar. Talgoxen bor här i trädgårdens - hittills - enda holk. Sedan finns en (kanske flera?) rödhake, som skuttar runt här titt som tätt. Så charmig. Ja, och så några andra.
   Hann tyvärr inte hem under den där lunchen, men vildtulpanerna står där nu och fryser i kylan som kom åter. Nu väntar värme... tror o hoppas jag.
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...