tisdag 31 maj 2016

Växters möten II (Malmö Garden Show)

Några fler bilder från söndagens besök på Malmö Garden Show. Jag vandrar runt bland utställningsträdgårdarna och kikar framförallt på hur växterna möter varandra. Som här, vit brunnäva - Geranium phaeum 'Album' - och, som det kanske kan vara, men jag är inte säker, silverfryle - Luzula nivea.

Här anas också vita aklejor och pioners knoppar.

Fler är med och leker. 

Nejlikeroten - Geum 'Mai Tai' - verkar vara populär i år. Här i en annan trädgård än den jag visade i förra inlägget. Alunrot tillsammans med kärleksört, ett vackert möte.
  
"Bara grönt" och rost, vatten därtill. Har setts förr, men är onekligen vackert. I en annan trädgård möter grönskan också brända toner, men på ett helt annat vis. Nu med gula inslag.

Jag lämnar utställningsområdet och går en runda i parken, som bjuder många olika rum och uttryck. Här prunkande flerfald.

Vackert på annat vis.

Några nedslag från ett där och då, som rymde så mycket mer än det jag här visar. Malmö Garden Show är ett härligt evenemang, en folkfest som andas trädgårdsglädje. Jag ser fram emot nästa år, men tills dess njuter jag ofta av (och i) Slottsträdgården, en oas här i stan. 


2 kommentarer:

 1. Trevligt att du fokuserat på möten av olika slag och nu gäller det bara att komma ihåg några av de här lyckade kombosarna (Det ordet hittas nog inte i SAOL :-)
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Att se både gamla och nya bekantskaper mötas på olika vis... Trädgårdsinspiration! Lätt att bli såld (hm, o köpa ;o) när man ser enstakheter i kruka, men just hur de används, möts... En konst! Kombosar... borde finnas i SAOL ha ha!
   Ha det gott du med!
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...