lördag 6 augusti 2016

Mandelmanns Trädgårdar: Just så!

Nu en fortsättning på förra inlägget. Efter en sen - och mycket god - lunch lockas vi att vandra vidare här på Mandelmanns, som består av flera trädgårdar, miljöer. Några exempel:

På marken ligger ull. Jag läser på en skylt att det finns flera fördelar med ull. Förutom att det är skönt att gå på är det också en bra marktäckare, som håller ogräs borta, gödslar jorden och reflekterar ljuset. Dessutom trivs inte sniglar i ullen. 

Överallt odling av ätbarheter.

Fruktträd spaljeras till fortsatt mjuka former.

Vildfänkålen - Finocchietto selvatico (vulgare) - är ståtlig. (Inser att min planta som växer sig alldeles för stor i en av pallkragarna behöver flyttas till markplan och varför inte göra några "vanliga" blommor sällskap.)

Vi går längs gångar...

...till en stor damm.

Det växer mynta i/vid vattnet.

Ett fantastiskt insektshotell!

Grisar, som inte alls verkade störas av nyfikna blickar och kamerors klickande.

Ätbarheter såväl utomhus som i växthus.

Tomatskivorna på mackan jag nyss åt, just det. Väldigt gott var (bland annat) fetaost som blandats med pesto.

 Det ser mörkt ut, men ljusare väderlek utlovas, eller hur?

Vi bjuds att stanna kvar och det är en plats - ett tillstånd - man vill vara i länge. Det verkar vara fler än oss som känner så. Tempot är lågt, människor snarare strosar än går. Stannar upp, slår oss ner. För att...

...så småningom åka hem. Fulla av inspiration kring växter si och tillvägagångssätt så. Men framförallt är det känslan som jag bär med mig. Just så!6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Instämmer! Både kreativt och vackert, lägger nog till generöst (som i och för sig är en vacker egenskap i sig ;o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Är tacksam att paret Mandelmann låter oss besökare vara en del av jordbruket de driver. Och inte minst att vi får smaka lite av det de odlar! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst ska vi vara glada och tacksamma för detta. En upplevelse för många sinnen, ja, och så bär man med sig känslan länge länge...
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Härligt beskrivet och visst är känslan underbar. Snart är det dags för årets besök :) Vi köpte boken första gången vi var där så ibland kan jag plocka fram den och väcka känslan igen. Mackan såg väldigt god ut.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Åh, finns där en bok!?!?! Såklart det finns en bok... ;o) Jaja, då får jag ju ännu en anledning att göra fler besök. Mackan? Jodå, den var mycket god, tack.
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...