måndag 17 september 2012

Från korgstolen sett

En liten trädgårdsrunda på bekvämaste sätt: Från korgstolen sett. Njuter solen en söndag, dagen efter en sen och trevlig kväll. Efter disken. Duken är tvättad och hänger på tork. Sitter med ryggen mot huset och näsan mot trädgården. Tidning i knäet och kaffet tillhands. Kikar mot pergolan, där blåregnets blad går mot höstgult. Framför den vita sanguisorban som vajar i vinden. I förgrunden örtplanteringen, det är väl mest rosmarinen och myntorna som syns här. En liten kruka på pergolans hylla, i bakgrunden gångar som leder mot köksträdgård och den runda gräsmattan.


Blicken vandrar åt höger, nu dominerar örtplanteringen synfältet. Blodtoppen tar mycket plats och ska nog begränsas en del nästa sommar till förmån för framförallt perovskian och gamandern. Här finns också citronmeliss, syns längst ner till höger på bilden.

Längre mot höger, på andra sidan den stora blodtoppen, skänker fortfarande rosen Henry Hudson några blommor. Echinaceor och annat skymtar bakom pionens, scherminens och nävans bladverk. I bakgrunden syns ligusterhäcken som är på tillväxt och så småningom ska bilda en grön vägg som skymmer det vita planket. Nu rufsig, tillför inte någon stadga alls. Samma med schersminen. Fram med häcksaxen och strama upp! 

Nedanför, där den lilla grusgången som löper genom planteringen på bilden ovan möter uteplatsens betong, lyser det lite av några blålila klockor mot det grå. Vackert! (Ja, den bilden fick jag resa mig upp att ta, men återvände strax till stolen, kaffet och tidningen =o)

6 kommentarer:

 1. Så många fina bilder med sensommarblom du visar här. Tänk att du har plats med så stora ruggar, i din lilla trädgård! Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Tack, tack. Ja, och det där med plats... egentligen har jag ju inte plats, men vägrar att inse det. Verkar fungera! =oP

  SvaraRadera
 3. Låter som en härlig dag i solen med fin utsikt, det är något speciellt så här på hösten. Det börjar avta men samtidigt så blommar många oförtrutet vidare. Tack för rundturen! (:D
  Ha en bra vecka!
  Gullvivan/Blomkärringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja, det var en fin dag. Här sensommar/förhöst. En speciell tid, lite mer rofylld än själva sommaren. Hoppas på några varma och soliga dagar till.... Ha det gott!

   Radera
 4. Det ser fantastisk ud - kan godt lide det vilde look i dit bed. Er det en krydderurtegård, man kan se på de første billeder?

  Kh. Marlene

  SvaraRadera
 5. Tack, tack. Ja, närmast platsen där jag sitter är det en örtagård/plantering. Men det finns örter på flera ställen, är rätt svag för flera av dem. Också härligt att kunna plocka efter behov. Lite känsla av att vara nära odlandet fast ändå vara i stan...

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...