måndag 24 september 2012

Taket gör vågen i kvällssolen

Det är kallt. Hösten är här. Ut för att hänga tvätt. Ser hur solen lyser på uthus. Grannens fasad är som guld i kvällen. Det gamla eternittaket gör vågen.

En liten runda ut i trädgården. Ja, förmodligen tjatigt, men här är sanguisorborna igen. Kommer förmodligen att återkomma till dem. Igen och igen och igen. Den ljusare heter 'Blackthorn', hoppas den går att flerfaldiga med hjälp av fröer. Oj, här ska det plockas! (Om någon vill ha frö, ja, säg till...)

Under päronträdet lyser honungsrosens nypon orange. Tänk när rosen växt till sig och klättrar däruppe i trädet, först med sina ljusa blommor och sedan detta. Blir fint. 

6 kommentarer:

 1. Dina sanguisorbor är så fina och jag skulle gärna vilja ha, men jag vet ingen lämplig plats för dem.
  Ber att få återkomma om jag upptäcker någon sådan!
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märit... jag plockar frön i år, men säkert också nästa, så bara säg till om (nej såklart inte om utan när =o) du funnit Platsen!

   Radera
 2. Så fina kort! Härligt med de färger som man ser bara man är uppmärksam. Lite solsken gör en ju alltid glad, det har varit soligt och fint här idag. Vad underbart det blev med nyponen i äppelträdet! Jag har också en honungsros som ska planteras intill äppelträdet så småningom. Ser fram emot lika vackra vyer på paret hos mej så småningom.
  Ha en fin vecka!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, plötsligt sprack solen fram. Men det var i söndags. Idag gråväder, regnväder... Ja, och härligt med rosor som klättrar i träd, honungsrosorna är ju tacksamma just i den rollen. Ha det riktigt gott!

   Radera
 3. Frön? Jatack! Så fin den är. Älskar verkligen Sanguisorba, vet inte vad det är, men de är så otroligt behagliga att titta på. Konstigt nog har jag nu för tiden otur med helt vanlig pimpinell. Den klarar inte vintern längre. För några år sedan hade jag hur mycket som helst eftersom den inte bara klarade sig utan också frösådde sig våldsamt. (Nu får jag köpa ny varje år.)
  /iet

  SvaraRadera
 4. Även jag en älskare av dessa sanguisorbor. Det började med "den vanliga" blodtoppen och sedan har det blivit alltfler. Självklart fröer till dig. Återkommer när det blir dags. Tror det är lite tidigt ännu, men ska ut i trädgården och inventera. Solig söndag! Härligt!

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...