fredag 21 september 2012

Oudolf på Sibbarp?

Jag leker att jag är Piet Oudolf där jag vandrar på Sibbarp. Långrunda med hunden, som badar, gräver och springer runt, runt, runt. Jag har kameran med. Med kännarmin (låtsad) intar jag (inbillar jag mig) ett oudolfskt sätt att betrakta omgivningen. Minsann, se där och här. Klickar med kameran och försöker fånga färger och möten. Nja, nu skulle nog, nej inte nog, utan säkert, Oudolf tycka att jag är en amatör utan större finess. Men jag ligger nog precis på den nivå som passar mig, dvs en som inte tar det här på allra största allvar, men, eller kanske därför, njuter av leken. (För er som vill ha Oudolf "på riktigt", kika på bilderna under fliken här som bär hans namn.)

Vackert med det blekt gula mot det kalla grå. Kanske ha mer av denna kulören mot singel och betong i trädgården...

Isblått, i visst ljus dras den mot lila, lyser här och där på strandängarna. Fin kontrast till de varma höstfärgerna.

Även rosa toner skymtar. Ibland som solister, ibland tillsammans med annat.

En samlingsplats. Dags för avfärd?

Två nästan likadana bilder. Vilken är bäst? Skulle så gärna vilja lära mig mer om fotografering och bildredigering. Tror jag hittat "min" lärare, men ska bara få tiden att stämma. Om inte nu, så kanske till våren. Men, tills dess, vilken bild borde jag ha valt? Nedan, återigen samma dilemma: Välja vilken?


Sten, sten, sten. Så vackert naturens stenar är. Förvisso har människan här hjälpt till... men såhär livfullt kan sten vara, det som också kan verka så sterilt och dött.

Ser mer än jag brukar, färg och kontraster överallt. Blåsten fångar de lätta stråna, medan det tyngre står stadigt. Hunden? Han flyger.8 kommentarer:

 1. Så fina bilder du tagit och filosofiskt berättande om vandringen. Nästan som om man vore där! Visst ser man mycket genom kameraögat!

  Angående fågelbilden så är båda fina men det beror det lite på vad man vill förmedla (ge läsaren för känsla) med bilden. Den första utstrålar trygghet och lugn blir då atomatiskt lite statis och stillastående (vilket inte behöver vara fel) Den andra förmedlar rörelse och liv, man ser fåglarna mer och i olika positioner och kanske därför en "intressantare bild" Så det beror mycket på vad vill du att åskadaren ska känna, se, vad vill du förmedla med bilden.
  Visst är det svårt att veta, vilken är bäst! (:D Vid t ex en utställning säger man ofta "kill your darlings" att plocka bort sina älsklingsbilder som inte passar in i ett sammanhang eller är för lika är ett tufft jobb. Men det gör oftast helheten bättre.
  Det blev ett långt filosofiskt utlägg här också.
  Tack för fina bilder och text.
  Blomkärringen/Gullvivan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, och det är slående hur blicken skärps med kamerans hjälp. Tack för dina resonemang om bilderna. Ska försöka gå en del kurser i det där med fotografering o bildredigering. En spännande värld. Ha det gott!

   Radera
 2. Mina ögon vill ha mycket färger! Har svårt att se skönheten i det som vissnar. Det gäller även i min egen trädgård. Det är nog därför jag tappar litet av trädgårdsgnistan den här tiden.
  Men när jag klickar upp dina bilder, så finns ju skönheten där!
  Inte så lättillgänglig som på en färgglad trädgårdsbild utan på ett stillsammare sätt - nästan som en smekning.
  Tack för en trevlig vandring åtföljd av dina tankar!
  Hoppas du får en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Efter att ha "vandrat" runt i din trädgård med hjälp av bilderna på Lilliannas blogg - oj så vackert - så förstår jag att det måste bli ett tomrum efter allt det färgstarka.
   Olika ögon ser olika. Jag trivs rätt bra med det vissna och lågmälda, suktar snarare efter harmonier än kontraster, men samtidigt behövs inslag av de senare för annars blir det alltför tråkigt. Fast.. hade jag haft en större trädgård hade jag nog... "tagit i mer" och då hade också det färgstarka fått tillräckligt spelrum. =o)
   Ha en riktigt härlig helg du också!

   Radera
 3. Så vansinnigt vackert med cikoriorna i gräset! Gillar, gillar. Sådär tänker jag också när jag går ute det är spännande att hitta inspiration i naturen och det finns många fina växter som vi bortsett från länge.
  Jag har fått ihop fyra deltagare till en kurs i Malmö eller Lund, alla trädgårdsintresserade, du kan höra av dig på mailen så berättar jag närmre. Fortsatt trevlig helg! /Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, cikoriorna växer ju som ogräs här nere vid stranden. Såg att det såldes plantor på tradera (eller var det kanske blocket?). Vet inte hur ogräsaktig den är vad gäller spridningen...
   Härligt med Kurs... jag mailar!
   Gråväder i Malmö, men det blir nog en bra helg ändå. Varde ljus! Stearin alltså =o)
   Trevlig helg!

   Radera
 4. :-) Underbara bilder och vilken härlig liten tax du har som promenadsällskap! Visst är det kul att låna någon annans glasögon ibland och kisa mot världen på ett litet annat sätt.

  SvaraRadera
 5. Tack, tack! Ja, han är ett roligt sällskap. Speciellt nere vid Sibbarp, där han kan springa lös o verkligen få utlopp för all energi. Trött när vi kommer hem. Jag också =oP
  Och olika glasögon, visst är det kul! Tycker även kameran hjälper till så att det osynliga uppdagas...
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...