onsdag 19 september 2012

Låter blicken vandra

Jag flyttar på mig. Slå mig ner under pergolan och låter blicken vandra mot fågelbadet och den blå isopen. Fortsätter sedan längs rosenhäcken, som visar ett allt glesare bladverk. Gräsmattan där bakom kan anas. Vid rosornas fötter ett sammelsurium av perenner. Anisiop och stjärnflocka "Roma". Kaprifolen lyser upp med både blommor och bär.

På andra sidan grusgången, som skymtar på förra bilden, står päronträdet. Vid dess stam det vackra kermesbäret.

Nedanför den låga buxbomshäcken, som skulle behöva klippas. Här en plantering som ännu inte "satt sig" och absolut inte bör ses av andra än husets invånare. Blunda! Nåväl, honungsrosen ska ledas upp i päronträdet, den har redan börjat klättra en del, och inte ta så mycket plats "på markplan". Nyplanterade kärleksörter skymtar tillsammans med några frösådda blå bolltistlar, rätt klena ännu. I bakgrunden den svarta nysroten. Bland annat. Men det gula då? Näe, inte har jag planterat något gulblommande här? Ett misstag, men de ser rätt glada ut de där gula solarna...
4 kommentarer:

 1. Dejlige billeder :-) Hvad er det for en sort pære, du har?

  Astrantia er ikke til at undvære i haven - eller buketterne :-)

  Kh. Marlene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag vet inte vilken sorts päron det är, men de är goda. Kokar kompott/mos och fryser in. Behöver inga tillsatser alls. En känsla av huslighet infinner sig =o)
   Astrantia - favoriter... Just denna inköpt förra sommaren på Garden Living i Hilleröd... var kanske ni där? Vet att plånboken tömdes raskt och det var många perenner som fick följa med hem...

   Radera
  2. Nej, jeg var ikke på Garden Living. Jeg har deltaget i 3-4 år i træk, men det er nu blevet en dårlig udstilling med alt for mange andre udstillere, der ikke har noget med have at gøre. Jeg tror, det ender med, at udstillingen lukker helt.

   Rigtig bra helg :-)

   Kh. Marlene

   Radera
  3. Trist utveckling. Just därför åkte vi inte dit i år, annars besökt flera år i rad, men kändes som om utställningen verkligen tappat sitt fokus. Det är riktigt synd, för det är ju en härlig plats att vara på.
   Ha en go helg du också!

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...