fredag 14 september 2012

Tror det är sensommar. Faktiskt.

Det är i mitten på september. Är det höst? Eller kanske sensommar. Fortfarande avslutning på något som varat, snarare än en början på något som kommer. Tror det är sensommar. Faktiskt. Luften är inte tillräckligt kall och klar, fast kvällarna är rätt kyliga. Bladen är fortfarande friskt gröna, även om det finns mer höstliga inslag. Många har ännu inte bildat frön än, fast en del.. Sensommar alltså.

Vid dammen lyser nu vaxklockan (Kirengeshoma palmata) med sina stora blekt gula klockor. Intill månskensnepeta (Nepeta govaniana 'Zaskar Dragon'), rätt små plantor, frösådda i år. Nepetan lite oskarp på bild, vill liksom inte bli fångad av kameran.

I backen med fynd från Alnarp blommar det... Snart ska allt planteras, men väntar på att lökarna från Holland ska ha anlänt, så att de också kan komma i jorden. Nedan madeiragamander och ormrot med en blodtopp i bakrunden.

Den vanliga gamandern lyser nu rosa. Rosen Henry Hudson skänker fortfarande en och annan blomma.

Krukan sprack i vintras. Lagades hastigt med ett snöre, som nu i sig blivit en vackert inslag.

Kärleksörternas storhetstid är nu. Och sedan. För de hänger ju med ett bra tag till.

Ja, och så avslutningsvis sanguisorborna, som dansar i vinden. 

3 kommentarer:

 1. Hösten är fin, här syns det inte så mycket, men idag är det kallt och blåsigt, ingen sommarkänsla..trevlig helg/Sophia

  SvaraRadera
 2. Får låtsas att det är sensommar än, för jag har en del som bör åtgärdas innan regn och rusk tar över.
  Idag hade jag tänkt plocka upp de sista potatisarna. De ska bli sättpotatis nästa år. Precis när jag blev färdig att börja, så kom regnet! Usch!
  Så vackert det japanska gräset är! Det skulle jag gärna ha någonstans, ifall jag hade någon lämplig plats. Tyvärr har jag inte det...

  SvaraRadera
 3. Får väl erkännas, lite höstlikt är det allt när vind och rusk härjar... Hoppas på några sensommardagar än. Ja, och trädgårdssäsongen är ju långt ifrån över här heller, väntrummet är fullt med krukat som ska planeras.
  Märit, du menar gräset i förgrunden på första bilden, eller hur? Såg det inte förrän du nämnde det. Mm fint. Haft det krukat sedan jag köpte några på rea, så har de övervintrats och flyttats runt allt efter behag. Mycket tåligt.

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...