onsdag 12 september 2012

Ludvigsdal, marknaden och tingen

På Ludvigsdals kullerstensbelagda innergård fanns flera lockelser, som gärna hade fått följa med mig hem. Ja, hela miljön faktiskt. "Vi flyttar hit!" sa sällskapet. Höll med, men är inte säker på att de som nu bor och driver Ludvigsdal tycker att det är en god idé. Nåväl, strosade runt och kikade båda på innergården och på andra ställen. I förra inlägget om den privata trädgården, nu mer om marknaden och tingen. 

Ett sådant här bord skulle jag gärna vilja ha. Börja leta gammalt pelarbord på loppis kanske.

Verkar det folktomt? Det var det för det mesta inte, men jag passade på att fotografera när läget infann sig, för det är inte alla som vill vara med på bild utan att få säga sitt först.

Vackra möbler från Bali. Gammal återanvänd teak, ska kunna stå ute året om, sas det. Djupa och generösa. Bekvämare än man kan ana. Tyvärr var priset inte lika bekvämt, iallfall inte för min plånbok. Men det kan ju ändra sig. (Va? Priset eller plånboken? Nja, varför inte både och... dvs priset går ner och plånboken upp =o)

Växter och ting sökte (och fick) nya ägare.

 Vid fiket en vacker och lekfull stenläggning och damm.

Strax intill de öppna fälten med spaljeérna.

 Vid entrén lockade dessa. Tänk att kunna ta sig ett bad ute i trädgården. Härligt.

Nåväl, vad blev det då? Blev det en möbel från Bali, något klot, en spaljé och kanske en badtunna? Nja, förutom upplevelserna blev det några vackra växter: Kärleksörter, Sedum 'José Aubergine' och Sedum 'Bertram Andersen', liten kärleksört Hylotelephium cauticola samt något, till höger på bilden, som såldes som "buddlejmynta", ett namn jag inte riktigt får någon information om när jag googlar. Någon som vet?
Senare tillägg:
Jodå, någon visste! Fick svar på AoT-forumet, det är Menthe longifolia 'Buddleja'!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...