fredag 23 augusti 2013

Förmodligen säkert

Det är fredagen den 8 juni förra året. Jag promenerar genom Kungsparken här i Malmö och möts av denna vackra syn. Finner bilderna när jag kikar i arkivet, glömt att de fanns där. Men jag minns upplevelsen. Det var än vackrare i verkligheten. Först en bild i rätt varma toner, lite suddig, lite drömsk. Den är nästan som en oljemålning, tänker jag om jag vill vara snäll mot fotografen.

Sedan flera bilder i kyligare färgskala.

Samma motiv. Om och om igen. Jag skulle gärna ha ett liknande "bollhav" här hemma. Någonstans, men var? I liten skala i liten trädgård. Tid att beställa vårens lökar, kanske blir det en del allium. Byter ut kanske mot förmodligen. Byter ut förmodligen mot säkert. 

4 kommentarer:

 1. De gör sig ju särskilt bra ihop med ormbunkar eller annan undervegetation. Och så skall de helst ses i motljus. Säkert har du en sådan plats, eller så får du väl ormbunka till trädgården litet! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bli knepigt med motljuset. Skulle kunna riva grannens uthus, skulle lösa det hela... =oP
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Så fint! Det bästa med en liten trädgård är att det inte behövs hundratals allium för att bli ett bollhav! Jag har ca 25 st och ska plantera 50 till nu i höst och banne mig om det inte borde bli ett bollhav då?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, såg dina fina bilder på allium, så vackert redan nu (eller nyss =oP) Det kommer att bli ett fantastiskt bollhav nästa år!
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...