måndag 26 augusti 2013

Lite här, lite där

Det är en annan luft nu, lite krispig, kylig och klar. Solen värmer. Vilken sommar det har varit! Vilken sommar det är! Sensommar. En del växter har nyss börjat och är lite yrvakna. Annat gäspar efter lång och trogen tjänst. Skiften. Från det ena till det andra. Jag pysslar. Lite här, lite där. Den randiga köksmattan är tvättad och torkar i solen. Vattenspridaren är påslagen, den orange slangen ringlar sig än hit än dit. Jag slår mig ner.

Tomaterna står tillsammans med basilika. Behändigt. Anar ett spindelnät längst upp till höger i bild.

Winchester Cathedral visar såväl knoppar, blommor som början till nypon. Minns att jag köpte den på Apotekarens Trädgård i Simrishamn för flera år sedan. Ett bra köp.

Blicken vandrar. Blåregnet har växt till sig en del, men ännu inte riktigt börjat klättra upp på pergolans tak. Väx! Slarvigt knutna snören är ju inte precis vackert att skåda. Tänker jag, men den bekväma korgstolen inbjuder knappast att gå från ord till handling.

Leka?
Han hoppar upp och puffar på mig med sin nos och ger mig en blick som säger att där sitter du och gör ju ingenting och då kan du lika gärna göra någonting...

Han har rätt, jag reser mig upp och justerar vattenspridaren en aning. Jag borde sopa stenläggningen, borde fixa till en del av dammens kanter, borde plocka upp fallfrukt, borde... Flera växter på platsen borde växa lite fortare. Faktiskt.

I trädet sitter ugglan och ser klok ut. Den har suttit där i flera år, i alla väder. Fann den hos en keramiker i Köpenhamn, ugglan och några små krukor fick följa med hem. 

Då var det krukorna som var huvudsaken, men idag är det nog ugglan som är den stora behållningen ändå. En bagatell som betyder något.4 kommentarer:

 1. Det är alltid mycket man borde, men visst är det väl också så att det är befriande skönt att låta en del av de där måstena ta och vila sig lite mer i form ibland. Tror du inte finaste tax tänkte att du bara skulle ta och sitta kvar och låta honom/henne komma upp i knät för lite kli och klapp? Tycker det lät som en förträfflig idé att sitta i en skön korgstol ett tag till... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det väl så, tänker jag när jag läser. Den lille taxen Viggo, sitter tätt intill och liksom nickar ett jomenvisst. Att mysa, lite kli och klapp. Vem behöver inte lite av den varan då och då?
   Ha det gott!
   /Katarina (o Viggo, som ju måste få vara med just här =oP)

   Radera
 2. Mmm, det är de små detaljerna som gör skillnaden. Ugglan som sitter där så liten men man kan känna blicken. Den lilla, lilla förändringen i luften som andas ny årstid. Härligt att bara sitta ner och njuta.

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så. Det lilla, det små... Sen augusti går mot september, många fina stunder att njuta.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...