måndag 14 april 2014

Vårtecken 13 april

En trädgårdsdag tog sin början direkt efter morgonkaffet. Solen sken även om det blev mulet då och då. Lite småregn, som inte störde precis, kom och gick. Vädret blev till oväder, ett plötsligt intensivt regn som jagade in mig. Strax uppehåll igen och solen kom fram. Tog en runda med kameran, men strax ett nytt regn. Aprilväder.

Nåväl, fick gjort en del, även om mycket är ogjort. Mina pallkragar ska rensas från vinterförvaringar, ogräs och annat. Arbete pågår.

Det var ju alldeles nyss jag rengjorde de där krukorna, tänker jag och minns, se länk. Nu fylls de igen. Krukade flera fingerörter, men vet inte riktigt vem som är vem. Det kan vara indiska fingerörter och då någon av två rosablommande sorter. Det kan också vara styvfingerört med blekgul blomma. Kanske någon annan, som jag glömt. Gårdagens slarv skapar onekligen spänning i nuet.

Örter från mataffären hamnade i en hink. I bakgrunden en av stockrosorna som nu grönskar rejält.

I den skarpa solen något oskarpt, men det syns ändå att dvärgtulpanen nu blommar - Tulipa turkestanica.

I örtplanteringen solar två tulpaner. Det är inte lökar satta av mig, utan sådana som dykt upp "av sig själv".


Trädgården blir alltmer grön. Och blå av scillor.

Gräsmattan (i vardande, under utveckling osv) mår säkert bra av det växlande vädret. I bakgrunden lyser gula narcisser. En del börjar bli rejält trötta, nya kommer. Bland julrosorna tulpaner på gång. Om man kikar noga så syns det att fänrikshjärtat börjat blomma så smått.

Lavendelrundeln blev inte klippt, men det kan göras en annan dag. Jag ska då passa på och ta några sticklingar.

Narcissen 'Thalia" kommer snart att slå ut.

 Det vita löjtnantshjärtat - Dicentra spectabilis 'Alba".

Sippor, primulor, pärlhyacinter, ditt och datt. Det var en hel del som inte lät sig fångas av kameran innan regnet föll. Nåväl, denna bör väl också uppmärksammas som ett vårtecken, en Taraxacum sect. ruderalia.

Ja, som sagt, allt blev inte gjort denna trädgårdsdag... 


För fler vårtecken, klicka här!10 kommentarer:

 1. Vilke fina bilder av våren i Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Undrar hur långt våren kommit hos dig... Förmodligen längre, tänker jag. Ska strax vandra in på din sida...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Hei! Deilig vårreportasje med masse vårlys. Liker så godt å se at det dukker opp her og der og det gjør det jammen hos deg. I dag har vi vært ute siden frokost. Har akkurat gått inn etter å ha prøvd å lage et gjerde ved et blomsterbed. Får litt assosiasjoner til hobbitene. Ha det så godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! O tack! Vilken härlig dag ni har haft, underbart! Spännande med känslan av hobbitar, ha ha. Ska bli roligt att se...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Ja, det kan ju inte hjälpas att maskrosorna är ett vårtecken så gott som något. Här är de numera inte avskydda, för våra fåglar tycker de är lördagsgodis. Tur det. Sedan är ditt hav med scilla så vackert. Det är i sådana lägen jag önskar att jag hade en lätt förvildad äppellund där jag kunde ha det.
  Kram Kristina (vars gräsmatta för andra året har ätits kal bitvis av sådana där äckliga larver. Men i år ska vi vattna med nematoder. Hoppas det räddar den)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ogräs, lördagsgodis för några, för mig - än så länge - bara... ogräs =oP. Scillorna är underbara. Står där i halvskugga under päronträdet och klipps sedan ner i gräsmattan. Ja, och det där med gräsmatta. Här ska också vattnas med nematoder mot - eller för att tänka positivt - till gagn för ditt och datt. Heja!
   kram
   Katarina

   Radera
 4. Thalia, scillahav och ljuvlig vårgrönska -härliga bilder. Fantiserar lite kring hur våren kommer te sig efter den ljuvliga påskhelgen som väderprognoserna spår om :)

  Att ha och klippa sina egna kryddörter är vardagsrikedom för mig. Känns verkligen lyxigt. Och du... igår skolade jag om lite växter och när jag sen kollade i mina noggranna!! anteckningar så - men, allvarligt, har jag verkligen.... ;)

  Ha en härlig dag i solen! Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Tack! Ja, det kommer nog att bli en explosion om - nej, skriver när - det blir sol några dagar =o))
  Haha, det där med anteckningar... Att skörda egna kryddor är verkligen en känsla av lyx, underbart! Nu har jag satt lite potatis i hinkar, känner mig som en bonde. Ja, jag vet, en låtsas, en månskens, en stads... men ändå en känsla av lantmännen, fast utan keps. Än. =oP
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Ja, jag har sagt det förr och jag säger det igen: dina bilder är så fantastiska! Jättevackra och dina blommor så fina. Har också en del scilla växande lite här och där på en gravkulle här på tomten, som jag måste hålla spaden borta från. Men ... gnäller hon här, som i grund och botten kommer från det så kallade "gnällbältet" ... är det inte tidigt med blommande löjtnantshjärtan?? Till exempel. Det är ju hur fint som helst när det blommar, men inte allt på en gång bara! Ha en riktigt skön påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gick precis in här på sidan och blev så glad över dina rader. Tack, tack. Och ler stort vad gäller "gnället". Jo, visst är detl tidigt, tänker jag också, vad gäller löjtnantshjärtan på gång. Och detta trots dagar av regn och rusk. Jaja, det blir som det blir. En riktigt skön påsk önskar
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...